By on 6 januari, 2021
Arkivbild.

Under trettondagen åkte Örebro HK till Linköping för att ta sig an Linköping HC i den 28 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro kom till match med ytterligare en bortaförlust mot Rögle, Linköping som precis bytt tränare förlorade senast mot Malmö. Så det var två lag som var sugna på att vinna som mötte varandra.

Den första perioden gick helt klart till Örebro och även om man inte förde spelet helt och fullt så tog man tillvara på sina chanser och lyckades göra hela fyra mål. Perioden slutade 4-2 till Örebro.

I den andra perioden var det Örebro som kontrollerade matchen och satte ytterligare ett mål redan i den fjärde minuten. Linköping gavs inte många chanser att reducera och gjorde i heller inget mål i perioden. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Även den tredje perioden startade Örebro bra med ett mål i den sjätte minuten, sedan jobbade sig Linköping in i matchen och hade en bra period då de gjorde två snabba mål. Men Örebro kom tillbaka och gjorde ytterligare ett mål som punkterade matchen. Örebro van matchen med 7-4.

Detta var en bra match från Örebro och man börjar se tendenser till den effektivitet vi såg i början av säsongen, man måste dock se till att man inte släpper in så många mål och att man blir bättre i boxplay, nu hoppas jag att man kan  rida på denna match imorgon mot Malmö och dräpa bortaspöket för gott.

Nästa match spelar Örebro HK imorgon Torsdag den 7 Januari borta mot Malmö Redhawks.

Första perioden tredje minuten mål Linköping, Jaakko Rissanen sätter 1-0. Fjärde minuten mål Örebro, Robert Leino kvitterar 1-1. Femte minuten utvisning Linköping, två minuter Jonas Junland Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. Elfte minuten mål Örebro, Joonas Rask sätter 2-1 till Örebro. 12 minuten mål Örebro, Linus Öberg utökar ledningen till 3-1. 18 minuten mål Linköping, Jonas Junland reducerar 2-3. 19 minuten utvisning Linköping, två minuter Jimmy Andersson Tripping. Powerplay Örebro, mål Robin Salo utökar ledningen till 4-2 för Örebro.

Första perioden slutade 4-2 till Örebro.
Skottstatistik första perioden Linköping HC 13-13 Örebro HK

Andra perioden fjärde minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä utökar ledningen 5-2 till Örebro. åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Cross-checking. Powerplay Linköping, inget resultat. 18 minuten utvisning Örebro, två + tio minuter Ludvig Rensfeldt Tackling mot huvudet.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Linköping HC 14-9 Örebro HK

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Linköping, två minuter Andrew Gordon Hooking. Powerplay Örebro, mål Rodrigo Abols utökar ledningen till 6-2. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Hooking. Powerplay Linköping, mål Henrik Törnqvist reducerar till 3-6 för Linköping. 15 minuten mål Linköping, Patrik Lundh reducerar till 4-6. 17 minuten mål Örebro, Robin Kovacs utökar ledningen till 7-4 för Örebro.

Tredje perioden slutade 2-2
Skottstatistik tredje perioden Linköping HC 11-5 Örebro HK

Matchen slutade Linköping HC 4-7 Örebro HK
Skottstatistik matchen Linköping HC 38-27 Örebro HK