Örebro HK körde över Oskarshamns IK

By on 13 mars, 2021
Arkivbild.

Under lördagen tog Örebro HK emot Oskarshamns IK för den 48 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro vann senast klart mot Luleå där Jonas Enroth lyckades hålla nollan. Oskarshamn vann även de sin senaste match mot Djurgården.

Det var Örebro som kom ut klart bäst med bra skridskoåkning och aggressivt spel, i den tredje minuten drog Oskarshamn på sig en utvisning och i det efterföljande powerplayet kunde Borna Rendulic sätta 1-0 till Örebro. Efter målet fortsatte Örebro med sitt fina spel och i den femte minuten var det dags igen då Robin Kovacs satte 2-0 och fem minuter senare var det åter dags för Robin Kovacs och 3-0 till Örebro. Även om Oskarshamn forcerade ordentligt mot slutet av perioden så vart det inget mål ändå så perioden slutade 3-0 till Örebro.

Även i den andra perioden var det Örebro som kom ut bäst och även om man fick två utvisningar de tre första minuterna så kunde Nick Ebert sätta 4-0 direkt från utvisningsbåset. Sedan fortsatte Örebro att ligga på och Oskarshamns frustration kunde märkas genom att de drog på sig flera utvisningar där Örebro utnyttjade ett och perioden slutade 3-0 till Örebro.

I den tredje perioden fortsatte Örebro att trumma på men det var Oskarshamn som i den fjärde minuten kunde reducera till 6-1. Efter målet fortsatte Örebro att lägga press på Oskarshamn och i den 12 minuten kunde Nick Ebert utöka Örebros ledning till 7-1. Efter målet såg Örebro till att hålla tätt och man kunde vinna matchen med 7-1.

Detta blev lite av en uppvisning mot Oskarshamn när man vann med hela 7-1 och jag hoppas att grabbarna kan ladda om och fokusera på morgondagens match. Även denna kväll spelade Jonas Enroth mycket bra vilket var och är viktigt.

Nästa match spelar Örebro HK imorgon Söndagen den 14 Mars borta mot Oskarshamns IK.

Första perioden tredje minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Andrew O’Brien Interference. Powerplay Örebro, mål Borna Rendulic sätter 1-0. Femte minuten mål Örebro, Robin Kovacs sätter 2-0. Tionde minuten mål Örebro, Robin Kovacs sätter 3-0.

Första perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9-9 Oskarshamns IK

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, tvåminuter Robin Kovacs Interference. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. Tredje minuten mål Örebro, Nick Ebert sätter 4-0. Fjärde minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Filiph Engsund Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä . Spel 4 mot 4, mål Örebro Rodrigo Abols sätter 5-0. Sjunde minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda Interference. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Tripping. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. 12 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Kim Stromberg Hög klubba. Spel 4 mot 4, inget resultat. Powerplay Örebro, inget resultat. 12 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Brian Cooper Interference. Spel 5 mot tre, mål Örebro Borna Rendulic sätter 6-0. Powerplay Örebro, inget resultat. 16 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Andrew O’Brien Fördröjande av spelet. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 3-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 13-10 Oskarshamns IK

Tredje perioden fjärde minuten mål Oskarshamn, Fredrik Olofsson reducerade till 1-6. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter För många spelare på isen. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. 12 minuten mål Örebro, Nick Ebert sätter 7-1. 16 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Philip Samuelsson Interference. Powerplay Örebro, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Interference. Powerplay Oskarshamn, inget resultat. 20 minuten utvisning Oskarshamn, två minuter Lance Bouma Slashing. Spel 4 mot 4, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 11-8 Oskarshamns IK

Matchen slutade Örebro HK 7-1 Oskarshamns IK
Skottstatistik matchen Örebro HK 33-27 Oskarshamns IK