Örebro HK krigade ner Skellefteå AIK

By on 16 februari, 2021

Under tisdagen tog Örebro HK emot Skellefteå AIK hemma i Behrn Arena för den 41 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro hade innan landslagsuppehållet en riktigt dålig match mot HV71 och nu dessutom var Emil Larsson skadad efter landslagsspel. Skellefteå hade inför matchen elva raka segrar.

Det var Skellefteå som började den första perioden bäst då de tog ledningen redan efter 16 sekunder genom Jesper Frödén. Efter målet blev det bättre fartpå Örebro och man skapade en del farligheter men hade inte marginalerna på sin sida dock kändes det farligt nästan varje gång Skellefteå gick till anfall. Dock var det mycket Örebro under resten av perioden, men man lyckades inte få in pucken i mål.

Den andra perioden började betydligt med jämnt än den första men när Skellefteå drog på sig sin tredje utvisning så kunde Örebro kvittera genom Joonas Rask 1-1. Efter målet blev spelet ännu tätare men med ett vist övertag för hemmalaget, dock blev det inte några fler mål denna period som slutade 1-0 till Örebro.

Örebro började klart vassast i den tredje perioden och redan i de andra minuten fick Daniel Muzito Bagenda pucken i Skellefteås zon och kunde dribbla bort två motståndare innan han sköt in 2-1 för hemmalaget. Efter målet fortsatte Örebro att stänga ned Skellefteå genom sin höga press och i den tionde minuten kunde Stefan Warg utöka ledningen till 3-1. Mot slutet av matchen forcerade Skellefteå och tog ganska tidigt ut målvakten, och i spel sex mot fem kunde de reducera till 3-2 vilket också blev slutresultatet.

En skön comeback för Örebro efter landslagsuppehållet där man visade upp ett bättre temp och mer aggressivitet än vad vi såg i matchen mot HV71. Det var dessutom skönt att se Daniel Muzito Bagenda som verkligen tagit tiden på bänken på bästa sätt och jag tycker verkligen att han glänste ikväll, inte minst genom sitt fantastiska mål vilket var en riktig prestation. Nu hoppas jag att man kan behålla detta spel mot Leksand i nästa match.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 20 Februari hemma i Behrn Arena mot Leksands IF.

Matchfakta:

Första perioden första minuten mål Skellefteå, Jesper Frödén sätter 1-0. Sjätte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Darren Nowick Holding. Powerplay Örebro, inget resultat. 13 minuten utvisning Skellefteå, två minuter Gustaf Lindvall Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik första perioden Örebro HK 5-2 Skellefteå AIK

Andra perioden femte minuten utvisning Skellefteå, två minuter Jonatan Berggren Hooking. Powerplay Örebro, mål Joonas Rask kvitterar 1-1. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Interference. Powerplay Skellefteå, inget resultat.

Andra perioden 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 14-7 Skellefteå AIK

Tredje perioden andra minuten mål Örebro, Daniel Muzito Bagenda gör 2-1 för Örebro. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Holding. Powerplay Skellefteå, inget resultat. Tionde minuten mål Örebro, Stefan Warg utökade ledningen till 3-1. 18 minuten mål Skellefteå, Pär Lindholm reducerar till 2-3.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9-9 Skellefteå AIK

Matchen slutade Örebro HK 3-2 Skellefteå AIK
Skottstatistik matchen Örebro HK 28-18 Skellefteå AIK