Örebro HK mirakulöst vidare till slutspel mot Växjö

By on 14 mars, 2019

Örebro HK tog sig an Malmö Redhawks i den sista omgången av SHL, det är att Örebro som spelade sin absolut viktigaste match sett över hela säsongen. De var uppe på slutspelsplats och hade allt i egna händer, vinst så var det klart.

Örebro inledde matchen riktigt nervöst och kom inte ur zon på ca 3.5 minuter då det började släppa, Örebro jobbade in sig och började ta över för att i slutet av perioden vara det puckförande laget, perioden slutade 0-0.

Mittperioden inleddes med ett frejdigt spel över banan från bägge lagen, desto längre tiden gick så tog Malmö över och i den tolfte minuten hade hemmalaget kommit upp i en tvåmålsledning. Malmö höll kvar övertaget för att utöka ledningen, men Örebro tuggade på Anton Hedman började spela mer fysiskt och gästerna kunde kvittera i 19 minuten och perioden slutade 3-1 till Malmö.

Den tredje periodens första del fram till powerbreak bjöd på ett stökigt, tajt och fysiskt spel, den andra delen blev den första lik och det blev inte något mer mål.

Sett över tre perioder gjorde Örebro en ganska sådär insats, de kom ut riktigt nervöst jobbade sig in i matchen för att gå upp i  ledning i den andra perioden. En period där Örebro såg ganska tama ut och skapade inte något av värde, de sista 20 var det mest kamp och Örebro förlorade med 3-1.

Men det spelade ingen roll att de förlorade då både Brynäs och Linköping förlorade sina matchen vilket ledde till att Örebro hamnade på en tionde plats, det betyder att Örebro får åka till Växjö för en första match i åttondelsfinalen i slutspelet. Ska Örebro ta sig vidare från den omgången måste spelet upp ett par klasser för det här spelet som visades upp mot Malmö kommer inte att leda långt, men stort av Örebro att ta sig till slutspel med tanke på hur det har sett ut under säsongen.

Första perioden elfte minuten dubbelutvisning två minuter Emil Sylvegård Malmö och Christopher Mastomäki miss conduct. Spel fyra mot fyra, ingen utdelning. 19 minuten utvisning Malmö, två minuter Tobias Ekberg hooking. Powerplay Örebro i 1.11 minuter, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 8 – Örebro HK 10

Andra perioden inledde Örebro i powerplay i 49 sekunder, ingen utdelning. Andra minuten utvisning Örebro, två minuter Viktor Lodin tripping. Powerplay Malmö, ingen utdelning. Elfte minuten mål Malmö, Lars Bryggman gjorde 1-0. Tolfte minuten mål Malmö, Johan Olofsson gjorde 2-0. 17 minuten mål Malmö, Konstantin Komarek gjorde 3-0. 19 minuten mål Örebro, Jere Sallinen reducerade till 1-3.

Andra perioden slutade 3-1 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 18 – Örebro HK 10

Tredje perioden tredje minuten utvisning Örebro, två + tio minuter tackling mot huvudet. Powerplay Malmö, ingen utdelning.