Örebro HK nollade när Skellefteå reducerade matchserien

By on 5 april, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK var i slagläge efter att ha tagit hem de två första matcherna i semifinalserien som Skellefteå AIK, det har man gjort efter en riktigt bra insats. I kvällens match den tredje var man tillbaka i Skellefteå, där man tappade sitt spel helt och nu är det 2-1 i matchserien i semifinalen.

Örebro var precis sådär påslagna som man ska vara i ett slutspel, man lämnade inte direkt något till Skellefteå som man hade bra koll på. Man mötte högt upp, jagade och störde hemmalaget. Sett till första perioden så var det tajt, fysiskt och framförallt ett snabbt spel. Perioden slutade mållöst där Örebro var det bättre laget, man hade en hel del fina chanser att göra mål men det ville sig inte.

Mittperioden började Örebro bra där man visade upp det fina spelet från första, men med tid mattades det ut och Skellefteå började ta över. Man hängde inte med och hemmalaget fick alldeles för stora ytor, Örebros defensiv hängde stundtals inte med och Skellefteå kunde ta ledningen in den 10 minuten. När man gick till pausvila hade hemmalaget utökat ledningen i den 18 minuten, Örebro försökte på sig en offensiv men resultatet stod sig perioden ut.

Nej det ville sig inte alls i den tredje perioden, där det såg ut som om att Örebro mer eller mindre fortsatt trampade luft. Trots att man blev tvungna att visa upp ett desperat spel med två mål i baken, så lös det spelet med sin frånvaro. Spelet i sig blev ostrukturerat, slarvigt och inte alls sådär tung som i den första perioden. Skellefteå vann den tredje perioden med mål i öppet mål, då Örebro plockade målvakt Jhonas Enroth med 3.41 minuter kvar av matchen. Skellefteå har nu reducerat matchserien, nu har Örebro en 2-1 ledning i matcher.

Sett till hela 60 minuter så var man med i den första perioden, visserligen visade man upp mycket bra dominerande spel, fram till när man skulle sätta pucken i mål. Redan i inledningsperioden fanns inte den där skärpan som behövdes, men man kunde ändå vara med där man höll tätt bakåt. Sen rasade det i mittperioden där i alla fall det där tunga tajta spelet var som bortblåst, även ”ungdomskedjan” som i alla lägen har visat upp sig var som bortblåst. Med det sagt så bjöd man in Skellefteå i den andra perioden som tackade och bockade, gjorde två mål och med det var Örebro ett slaget lag.

För inte kom man upp i den nivå man är tvungen att vara på för att vinna i den sista delen, även om man höjde sig såg man att hemmalaget var ett par snäpp bättre hela tiden. Nu vänder matchserien tillbaka till Örebro för match på Långfredag med matchstart 19.30, där måste man komma tillbaka till det spel som har visat upp under de två första matcherna och kanske spelet i den första perioden i match tre. Nu har man hur som helst förlorat och nu handlar det om att komma tillbaka mentalt, för det är det som det handlar om egentligen. För vi vet vad laget kan, det har de visat nu i så många matcher. Att titta framåt, glömma den här matchen.

I Behrn Arena på fredag kommer det att bli åka av och förhoppningsvis så kommer det att bli en riktigt smällkaramell, garanterat bra tryck med en fullsatt hall med ett lika högt publiktryck.