Örebro HK orkade inte mot Färjestad BK

By on 21 oktober, 2021

Under torsdagen åkte Örebro HK till Karlstad för att ta sig an Färjestad BK i den 12 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro kom från en vinst senast efter straffar mot Oskarshamn hemma och var sugna på tre poäng. Färjestad å andra hade två raka förluster i bagaget och ville verkligen vända trenden.

Den första perioden inleddes något trevande då lagen kände på varandra, men det var Örebro som först tog tag i taktpinnen och i den 14 minuten kunde junioren Leo Carlsson göra sitt första SHL mål och ge Örebro ledningen med 1-0. Efter målet vaknade Färjestad till lite mer och i den 20 minuten kunde man kvittera 1-1 i en jämn period. Perioden slutade 1-1.

Andra perioden blev en svajig historia där Örebro började bäst där de kom i våg efter våg men målen uteblev. Sedan följde en period där hemmalaget fick till några chanser och utan en storspelande Jonas Arntzen hade Färjestad helt klart tagit ledningen. Sedan kom Örebro tillbaka och avslutade starkt även om man slarvade en hel del i passningsspelet. Perioden slutade 0-0.

Till den tredje perioden var det ett betydligt piggare Färjestad som kom ut och det var egentligen hemmalaget som styrde spelet under hela perioden, och i den sjunde minuten kunde man ta ledningen. Färjestad fortsatte att dominera spelet och i den 19 minuten kunde man ut när Örebro tagit ut målvakten punktera matchen med ett mål i tom bur. Perioden slutade 2-0 till Färjestad.

Ikväll kändes det som om Färjestad ville mer och Örebros passningsspel var på tok för slarvigt. Nu saknade Örebro en del spelare och det kanske kan vara en del av förklaringen till att man kroknade i sista perioden men lite bättre tycker jag allt att man skall kunna prestera. Kvällens höjdpunkt var att Leo Carlsson fick göra sitt första SHL mål och det mot sin hemma klubb.

Örebro HK spelar näst match på Lördag den 23 Oktober mot Djurgården IF hemma i Behrn Arena.

Första perioden  andra minuten utvisning Örebro, två minuter Leo Carlsson Holding. Powerplay Färjestad, inget resultat. Nionde minuten utvisning Färjestad, två minuter Joakim Nygård Hög klubba. Powerplay Örebro, inget resultat. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter För många spelare på isen. Powerplay Färjestad, inget resultat. 14 minuten mål Örebro, Leo Carlsson satte 0-1. 20 minuten mål Färjestad, Daniel Viksten kvitterade 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Färjestad BK 13 – Örebro HK 9

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Färjestad BK 4 – Örebro HK 10

Tredje perioden sjunde minuten mål Färjestad, Daniel Viksten satte 2-1. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Fördröjande av spelet. Powerplay Färjestad, inget resultat. 15 minuten utvisning Färjestad, två minuter Linus Johansson Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. 19 minuten mål Färjestad, Jacob de la Rose satte 3-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Färjestad