Örebro HK rånade Frölunda

By on 27 februari, 2022

Örebro Hockey stod för en högklassig insats när man igår kväll fick med sig en storvinst mot Växjö, i kvällens match mötte man Frölunda HC i den 44 omgången av Svenska Hockeyligan. Spelet från gårdagen var sylvasst när man högg där man skulle och för att få maximal utdelning, i kvällens match den fjärde på sex dagar rånade man mer eller mindre Frölunda på poängen.

Det var Frölunda som dominerade matchen sett till spelbilden, i första och andra perioden var gästerna både tvåa, trea och ibland även fyra på pucken. Örebro såg ut att agera åskådare då Frölunda tog ledningen i mitten av första perioden. I den mittperioden var dominansen från gästerna större även om skottstatistiken var betydligt jämnare jämfört med första delen, det konstiga var att det var Örebro som gjorde målen istället för Frölunda.

I sista perioden var Örebro med mer spelmässigt även om skottstatistiken var till fördel gästerna, Frölunda kvitterade till 2-2 och det resultatet började spegla spelet på isen. När gästerna började få häng på Örebro så kunde Robert Leino turligt få pucken helt ren framför motståndarnas målbur och slå in ledningsmålet, Emil Larsson utökade med puck i öppet mål. Innan slutsignalen ljöd kunde Ryan Lasch få in ett tröstmål vilket inte räckte, Örebro vann till sist med 4-3.

Utan att överdriva kan man säga att Örebro mer eller mindre rånade Frölunda på poängen, så såg matchbilden ut på riktigt. Men vad spelar det för roll när det handlar om att vinna, nu har Örebro visat två matchdagar på raken att man kan vinna även om man är tillbakatryckta. Mot Växjö igår var man riktigt effektiva i en match där motståndarna var steget bättre, i kvällens match var Frölunda inte bara ett eller två steg bättre, utan effektivitet spelar det som sagt ingen roll. Kan Örebro ta med sig den mentala biten för att steppa upp spelkvalitén så kan man komma riktigt långt, kan även höja intensiteten och speeden kan det räcka hela vägen.

Örebro vann med rånarluva på, men tre sköna viktiga poäng in på kontot. Tack vare vinsten har man nu 70 poäng och ligger på en femte säker slutspelsplats, i den 45 omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro Hockey Malmö Redhawks torsdag 3 mars 2022 i Behrn Arena.

Matchfakta Örebro HK vs Frölunda HC

• 10.38 utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Tripping.
  • 10.38 mål Frölunda i powerplay, 0-1 Elmer Söderblom.
  • 13.51 utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Slashing. Powerplay Frölunda, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Frölunda
Skottstatistik första perioden Örebro HK 2 vs Frölunda HC 10

• 14.02 utvisning Frölunda, två minuter Linus Nässén Slashing.
  • 14.16 mål Örebro i powerplay, 1-1 Linus Öberg.
  • 18.46 mål Örebro, 2-1 Jani Lajunen.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 vs Frölunda HC 8

• 00.52 utvisning Frölunda, två minuter Elmer Söderblom Slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 04.05 utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Holding. Powerplay Frölunda, ingen utdelning.
  • 11.46 mål Frölunda, 2-2 Theodor Niederbeach.
  • 13.04 mål Örebro, 3-2 Robert Leino.