Örebro HK står inför bara måstematcher efter förlust

By on 9 april, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Den ack så viktigt match fem stod på agendan i dagens semifinalmatch fem mot Skellefteå för Örebro Hockey, en serie där man har visat upp ett fallande spel. En dagsmatch som är superviktig om man vill sätta sig i förarsätet, nu stod Örebro för en ganska bra insats där det inte gick hela vägen och nu står man inför bara måstematcher annars är det slutspelat.

Örebro började matchen på ett riktigt bra sätt där man låg på ordentligt, det milleniumkedjan som låg bakom ledningsmålet i den femte minuten där Milton Oscarson var sist på pucken. Nu är det juh så att ett ska generera energi till det lag som gör målet, men inte det här inte då det var Skellefteå som tog över tillställningen och Örebro fick jaga. För oj vilken offensiv som hemmalaget stod för, nu är det tur att Örebro har Jhonas Entroth i målet. Och han tar puckar när han ser dem, det gjorde han inte i den elfte minuten när Skellefteås Max Lindholm mer eller mindre bara droppade in pucken som singlar ner i det högra krysset. Man vinner matcher om man skjuter mycket och träffar mål såklart, Örebro träffade må två gånger under den första perioden och på det vinner man inga matcher.

Den andra perioden började Örebro som den första där man låg på och jagade, stressade för att vara med. Med den skillnaden att nu slog av man inte av, man var fortsatt påslagna i stort hela tiden under mittperioden. Precis som i inledningsperioden tog man ledningen, det gjorde man i powerplay där Robert Leino slog in Örebro andra mål. Det var även Robert Leino som var riktigt nära att utöka ledningen men sköt pucken i ribban, istället var det hemmalagets Linus Högberg som utjämnade i den absolut sista minuten, även det målet kom i powerplay. Trots att Örebro hade kommit upp ett par snäpp spelmässigt var det Skellefteå som var en aning bättre, men det såg bra ut inför avslutningsperioden.

Det såg ut som att bägge lagen ägnade sig åt så kallad ”förlängningshockey”, alltså att man bara åkte runt för att avvakta och slå till när läge uppstod. Spelet var jämnt och intensiteten ökade efter hand där Örebro fick till ett par bra spelsekvenser, dock utan att det blev något mål. Avslutningen av tredje perioden var furiös, där bägge lagen bytte chanser med varandra där Örebros Jhonas Enroth i kassen stod för en riktigt bra insats.

Det hann gå sju-åtta minuter innan Örebro fick till något eget anfall, dessförinnan var det Skellefteå som hade en totaldominans. När väl Örebro kunde komma till skapade man ett längre anfall där man höll sig fast i hemmalagets zon, perioden avslutades med att Örebro drog på sig en utvisning vilket gjorde att Skellefteå fick börja den femte perioden i powerplay i 1.27 minuter.

Örebro började den femte förlängningsperioden i spel med en man mindre, där tog det inte lång tid innan Skellefteå hade avgjort i sudden death, målet efter bara 40 sekunders spel.

Sett till helheten kan man väl säga att det mer eller mindre var Skellefteå mot Örebros fantastiska målvakt Jhonas Enroth, Jhonas med sina vänner ribba och stolpe stod för en riktigt bra insats där det sköts hela 53 skott mot honom. Visst hade Örebro en del chanser under matchen, men egentligen inga riktigt farliga där man utmanade Skellefteås målvakt. Ska man få till en match sju måste man vinna i Behrn Arena på tisdag kväll, för att göra det måste man visa en skarpare klarare inställning. Som det såg ut under dagens match så var man hela tiden efter, även om man stack upp för att skapa moment då och då.

Nu har man en jätte i mål i form av Jhonas Enroth som man kan vila sig emot, kan även backar och forwards komma upp i hans nivå ja då ska det ordna sig. Men som det ser ut nu när Skellefteå har fått slagläge och med det spelet man har visat upp ska det mycket till om det ska gå vägen, visserligen har Behrn Arena alltid levererat i form av ett start publiktryck och växer man inte av det så vet jag inte.

En rent ut sagt livsviktig match ska spelas i Örebro Behrn Arena, tisdag 11 april 19.30 blir det åka av!


Matchfakta Skellefteå AIK – Örebro HK

Första perioden

 • 04.56 Mål Örebro, 0-1 Milton Oscarson.
 • 10.14 Mål Skellefteå, 1-1 Max Lindholm.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Skellefteå AIK 13 – Örebro HK 2

Andra perioden

 • 34.17 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Slashing.
 • 34.17 Utvisning Skellefteå, två minuter Oskar Nilsson, Roughing.
 • 35.47 Utvisning Skellefteå, två minuter Joakim Lindström, Tripping.
 • 36.17 Mål Örebro i powerplay, 1-2 Robert Leino.
 • 39.30 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä, Holding.
 • 39.56 Mål Skellefteå, 2-2 Linus Högberg.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Skellefteå AIK 8 – Örebro HK 8

Tredje perioden

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Skellefteå AIK 15 – Örebro HK 14

Fjärde perioden

 • 62.27 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Tripping.
 • 79.27 Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg, Slashing.

Fjärde perioden slutade 0-0
Skottstatistik fjärde perioden Skellefteå AIK 15 – Örebro HK 6

Femte perioden

 • 80.40 Mål Skellefteå, 3-2 Jonathan Pudas

Femte perioden slutade 1-0 till Skellefteå
Skottstatistik femte perioden Skellefteå AIK 2 – Örebro HK 0

Matchen slutade Skellefteå AIK 3 – Örebro HK 2
Skottstatistik matchen Skellefteå AIK 53 – Örebro HK 30

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login