By on 15 oktober, 2020
Arkivbild.

Örebro HK tog under torsdagen emot Luleå HF hemma i Behrn Arena för den sjunde omgången av SHL 2020/2021.

Om denna match hade spelats för en vecka sedan så hade det varit ettan mot tvåan men då båda lagen förlorat sina senaste matcher så var det trean mot fyran i tabellen.

Örebro började första perioden bra och redan i den femte minuten satte Robert Leino ledningsmålet för Örebro. Luleå åt sig sedan sakta in i matchen och kunde i den 19 minuten kvittera genom Niklas Olausson. Perioden slutade 1-1, ett ganska rättvist resultat.

Den andra perioden fick Örebro börja i tre mot fem överläge i nästan en och en halv minut men lyckades inte få in pucken i Luleå målet. Efter inledningen växlade Luleå upp och pressade Örebro ordentligt vilket gjorde att hemmalaget drog på sig några utvisningar vilka man dock klarade genom mycket starkt box play och bra spel av Jhonas Enroth i målet. Örebro började åter jobba sig in i matchen och mot slutet av perioden så var man tillbaks i förarsätet och förde matchen men utan mål och perioden slutade 0-0.

Luleå började den tredje perioden med et bra tryck mot Örebro men utan att få till några riktigt vassa chanser, hemmalaget kämpade mot och kom till ett par chanser som var ganska farliga. Spelet blev sedan ganska böljande och lagen bytte chanser. I den 18 minuten fick Luleå en utvisning och Örebro valde att ta time out, dock lyckades man inte få till något mål och matchen gick till förlängning. Örebro var nog ändå det laget som hade bäst chanser men man kunde inte se den effektivitet laget visade upp under de första fyra matcherna.

Örebro satte full fart direkt i förlängningen och pressade Luleå hårt, men trots att men fick ett powerplay så lyckades man inte få in pucken i Luleå kassen så matchen gick till straffar.

När det kom till straffarna så var Luleå starkast och fick med sig bonuspoängen från denna match.

Jag tycker att Örebro gjorde en bra match idag mot Luleå och jag hoppas att detta tog Örebro tillbaks på banan och man skall minnas att Luleå är ett av de topp tippade lagen i denna säsongs SHL.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 17 Oktober borta mot IK Oskarshamn.

Första perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Oberg Rughing. Utvisning Luleå, två minuter Erik Gustafsson Roughing. Spel fyra mot fyra, inget resultat. Andra minuten utvisning Luleå, två minuter Juhani Tyrväinen Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. Femte minuten mål Örebro, Robert Leino gör 1-0 för Örebro. 19 minuten Luleå mål, Niklas Olausson kvitterade 1-1. 20 minuten utvisning Luleå, två minuter Noel Gunler Slashing. Utvisning Luleå, två minuter Fredrik Styrman Hooking. Powerplay Örebro inget resultat.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 6-6 Luleå HF

Andra perioden Örebro började perioden med 1,5 minuter i tre mot fem överläge. Powerplay Örebro, inget resultat. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs Tripping. Powerplay Luleå, inget resultat. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Hooking. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Tripping. Powerplay Luleå fem mot tre i drygt 1,5 minuter, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8-7 Luleå HF

Tredje perioden 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Holding. Powerplay Luleå, inget resultat. Powerplay Luleå, inget resultat. 18 minuten utvisning Luleå, två minuter Karl Fabricius Tripping. Powerplay Örebro, Inget resultat.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 11-6 Luleå HF

Förlängning andra minuten utvisning Luleå, två minuter Nils Lundkvist Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Straffar Mål Luleå , Linus Klasen 2-1 till Luleå. Mål Örebro, Robert Leino 2-2. Mål Luleå, Noel Gunler 3-2. Miss Örebro, Mathias Bromé 3-2 Luleå. Miss Luleå, Jack Connolly 3-2 Luleå. Miss Örebro, Borna Rendulic 3-2 Luleå.

Förlängningen slutade 0-0

Matchen slutade Örebro HK 1-2 Luleå HF efter förlängning.
Skottstatistik matchen Örebro HK 25-19 Luleå HF