Örebro HK till semifinal efter viss dramatik

By on 29 mars, 2023

Örebro HK har än så länge inte tagit chansen att ta sig till semifinal, och det har inte sett bra då ut då formen har dalat ända fram till kvällens avgörande match i kvartsfinalserien. Ikväll hade man allt i sina händer, inför ett fullsatt Behrn Arena tog man efter viss dramatik hem vinsten och nu väntar semifinal i Svenska Hockeyligan 2022/2023 där får man möta Skellefteå AIK med start lördag 1 april 2023.

Matchen började med ett högt intensivt tempo där spelet böljade fram och tillbaka, Örebro kom ut med en helt annan inställning där man visade upp en desperation. Det gjorde att man mötte Timrås spelare högre upp i banan, där man inte visade någon pardon. Örebro tog ledningen i ett riktigt fint powerplay i den tionde minuten, målet gjordes av måltjuven Linus Öberg. Sett till insatsen så kunde det ha varit fler mål från hemmalagets sida, men avsaknaden av direktskott, kliniskt spel gjorde att det stannade vid 1-0 i Örebros favör när periodsignalen ljöd.

I den andra perioden var Örebro det klart bästa laget, man tryckte på högt upp, man var mer intensiva där man inte gav bort något. Det kan också bero på att Timrå inledningsvis inte hade samma nivå som i inledningsperioden, Örebro lockades inte in i ett lågtempospel. Istället trampade man på ordentligt, något som märktes när Örebro fick spela med en man mindre under periodens enda utvisning, där såg det ut som att det var spel fem mot fem och hemmalaget var det bättre laget. Perioden vanns av Örebro med 2-0, och när 40 minuter var spelade stod det 3-0 på resultattavlan.

Scenförändringen total spelmässigt i den tredje perioden, Timrå kom ut stenhårt och låg på högt. Ett spel som gav dem ett reduceringsmål redan i den andra minuten. Helt plötsligt såg Örebro ganska lamslagna ut och var nu det jagande laget, ett spel där man förlorade de mesta puckdueller. Spänningen stegrades ett par grader till i den 13 minuten då Timrå fick in reduceringsmål nummer två, helt plötsligt hade Örebro bara ledningen med ett mål. Närmare än så kom inte Timrå även om plockade målvakten i den 18 minuten, Örebro kunde stå emot och är nu i semifinal i slutspelet av Svenska Hockeyligan 2022/2023.

Nu väntar alltså spel i semifinalen i Svenska Hockeyligan 2022/2023, det blev man efter viss dramatik där Timrå kom alldeles för nära men orkade inte hela vägen fram. I semifinalen tar man sig an Skellefteå AIK, ett lag som är par snäpp än det Timrå man hade emot sig under kvartsfinalserien. Ska man fortsätta vidare till finalen måste man få till ett bra mycket jämnare spel än vad man har presenterat under matchserien mot Timrå, man kan inte bara vara på den höga nivå man måste ligga på i den första perioden i den första matchen och den första och andra perioden i den sjunde matchen.

Nu måste man hitta dit, nu måste man komma ihop som lag och helt enkelt bestämma sig hur man ska spela och framför allt hur man ska tänka. Att inte vika ner sig, att inte ta något för givet oavsett hur många mål man leder med. För som det har sett ut om man ha haft ledningen med 1-0 eller 3-0 så man vid någon tidpunkt slagit av på tempo och energi och vaggats in i någon sorts av säkerhet, nu funkar det inte så, speciellt inte om man är i slutspel. Så nu får man rycka upp sig och höja sig, för nu ska man visa vad man är gjord av.