Örebro HK tillbaka på vinnartåget

By on 2 december, 2021

Hemmamatch mot Leksands IF i den 24 omgången av Svenska Hockeyligan, viktigt för Örebro att få med sig full pott i kvällens match då man har förlorat tre av de fem senaste matcherna. Leksands IF ställdes inte bara mot ÖHK, även mot hemmapubliken som väger riktigt tungt. Något som gick i Örebro favör, man fick med sig alla sköna tre poängen och nu är man tillbaka på vinnartåget.

Fartfyllt och tufft spel speglade den första perioden där bägge lagen flög över banan, målvakterna i bägge lagen fick inte direkt mycket att göra då Leksand fick tre skott på mål och Örebro fyra skott på mål varav ett gick i mål. Tufft utan att det gick över gränsen och det blev en utvisningsfri period, även målvakterna i respektive lag stod långa stunder utan att ha mycket att göra jobbigt när det väl dök upp något.

Spelet som lagen visade upp i den första perioden fortsatte i den andra, pluttrigt och plottrigt i Leksand där både puck som spelare for åt alla hålla och kanter. Det var hemmalaget som höll ihop spelet bästa och man kunde utöka ledningen, man gick till pausvila med en tvåmålsledning.

I den tredje perioden var det fortsatt spel i samma anda, Örebro fick ett powerplay där man bjöd in Leksand genom en miss som gjorde att gästerna kunde reducera. Efter reduceringsmålet såg Leksand ut som ett nyfött lag där man började spela på en annan nivå, men å andra sidan så gjorde Örebro detsamma och vek inte ner sig över huvud taget. Hemmalaget inte bara tiden ut, man utökade i den 18 minuten och man kunde vinna med två mål.

Sett till hela 60 minuter så var Örebro det klart bättre laget där man inte hade några problem egentligen att utmanövrera gästerna, Leksand däremot som ikväll hade många backar borta och fick ställa spelare från juniorleden på plan spelade i stort en ganska lätt hockey. Mot ett tungt hemmalag gick det inte speciellt bra och det var Örebro som vann rättvist, nu är man tillbaka på vinnartåget.

Tack vare vinsten är Örebro nu uppe på en femte plats, i den 25 omgången möter man Rögle BK Lördag 4 December 2021.

Första perioden 13 minuten mål Örebro, Robin Kovacs 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 4 – Leksands IF 3

Andra perioden tredje minuten mål Örebro, Nick Eberg 2-0. Sjätte minuten utvisning Leksand, två minuter Lian Bichse Armbågstackling.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 10 – Leksands IF 6

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Leksand, två minuter Carter Ashton Hooking. Sjunde minuten mål Leksand i underläge, Max Veroneau reducering 1-2. Tolfte minuten utvisning Örebro, två minuter Miikka Salomäki Crosschecking. Powerplay Leksand, ingen utdelning. 18 minuten timeout Leksand. 18 minuten målvakt ut Leksand. 18 minuten mål Örebro, Joel Mustonen 3-1.

Tredje perioden slutade 1-1