Örebro HK tog extrapoängen i Linköping

By on 18 februari, 2023

Under lördagen åkte Örebro HK till Linköping för att ta sig an Linköping HC i en 44 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro som dalat lite i formkurvan vann senast hemma mot Timrå och satsade nu på tre friska poäng och ett försök att ta tredjeplatsen från Frölunda. Linköping å andra sidan förlorade med 6-1 borta mot Frölunda, så laget var naturligt vis revansch sugett. Hemmalaget krigade också för att ta sig in på tionde platsen.

Första perioden började med full fart, och redan i den andra minuten tog Örebro ledningen genom Leo Carlsson 0-1. Men Linköping lät inte sitt svar vänta och 17 sekunder senare kvitterade hemmalaget 1-1. Nu tog Linköping över spelet och Örebro fick det svårt att etablera spel i offensiv zon. Men Örebro jobbade sig in i matchen och spelet blev högintensivt och jämnt. Det blev dock inga fler mål och första perioden slutade 1-1.

Den andra perioden inledde Örebro i nummerärt underläge och efter 18 sekunder kunde Linköping ta ledningen för första gången i matchen 2-1. Nu blev spelet jämnt om än lite slarvigt från båda lagen då man försökte skruva upp tempot. Örebro hade ett flertal målchanser men man lyckades ändå inte göra mål i perioden som slutade 1-0 till Linköping.

I tredje perioden inledde Linköping med hög intensitet, men Örebro jobbade sig in i matchen igen och kunde i den 50 minuten kvittera genom Linus Öberg 2-2. Nu jobbade båda lagen för att avgöra men det såg lite bättre ut för Örebro fram till des man fick en utvisning emot sig, då tappade bortalaget stora delar av spelet. Örebro lyckade dock hålla tätt och matchen gick till förlängning. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Örebro tog kommandot i förlängningen och efter 4.06 kunde Emil Larsson avgöra 2-3 till Örebro.

En godkänd insats från Örebros sida även om spelet kändes lite slarvigt framför allt i den andra perioden. Nu lyckas man kvittera i tredje perioden och få med sig extra poängen i förlängningen så det får ändå ses som godkänt.

Nästa match spelar Örebro HK på tisdag den 21 februari hemma mot Malmö Redhawks hemma i Behrn Arena.