Örebro HK tog extrapoängen mot Rögle

By on 14 november, 2020

Örebro HK tog under söndagskvällen emot Rögle BK hemma i Behrn Arena för den 16 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som senast spöade Malmö med 6-2 och kändes på gång, Rögle kom till spel med fyra raka vinster i bagaget så det kändes som om att det skulle kunna bli en bra match.

Den första perioden  började jämnt med ett bra tempo där båda lagen skapade en del chanser. I den 12 minuten lyckades dock Robin Kovacs sätta ledningsmålet för Örebro efter att ha fått en fin passning från Bromé. Efter matchen fortsatte båda lagen att satsa framåt men i den 19 minuten var det åter dags för Örebro när Kristian Näkyvä satte 2-0 till hemmalaget. Perioden slutade också 2-0. Den första perioden gick helt klart till Örebro.

Rögle började den andra perioden bäst och kunde i den andra minuten reducera till 2-1 genom Moritz Seider. Örebro jobbade på efter målet och det bar frukt i den sjunde minuten då Robert Leino kunde utöka ledningen till 3-1 efter en snabb omställning. Men Rögle hade på inga sätt get upp och en och en halv minut senare reducerade Simon Ryfors och en ytterligare en och efter en halv minut till kvitterade man genom Taylor Matson 3-3. Lagen fortsatte sedan att spela jämnt med en viss övervikt till Rögle, perioden slutade 3-3. Detta var Rögles period helt klart även om spelet var ganska jämnt.

Det var åter en jämn start på den tredje perioden, men i den andra minuten tog Örebro åter ledningen genom Ludvig Rensfeldt 4-3. Efter målet pressade Rögle på och i den åttonde minuten kunde de kvittera genom Daniel Zaar, 4-4. Örebro växlade nu upp och i den tionde minuten kunde Örebro återta ledningen genom Christopher Mastomäki 5-4 till Örebro. Rögle jagade nu en kvittering och i den 15 minuten fick man den genom Samuel Jonsson och 5-5. Båda lagen jagade nu segermålet men inget lyckades göra mål så matchen gick till förlängning.

I förlängningen satte Örebro full fart och i den första minuten fick Rögle en utvisning och i powerplayet som följde kunde Örebro sätta segermålet genom Rodrigo Abols, 6-5 till Örebro och extrapoängen till hemmalaget.

Jag tycker att Örebro gjorde en bra insats i en ganska jämn match, noterbart är att det bara blev två utvisningar varav båda för Rögle. Det känns mer och mer som att Örebro är på rätt väg så det skall bli intressant att se hur långt laget kan gå denna SHL säsång.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 19 November borta mot Luleå HF

Första perioden tionde minuten utvisning Rögle, två minuter Erlend Lesund  Fördröjande av spel. Powerplay Örebro, mål Robin Kovacs sätter 1-0 till Örebro. 19 minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä utökade ledningen till 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8-12 Rögle BK

Andra perioden andra minuten mål Rögle, Moritz Seider reducerade 1-2 till Rögle. Sjunde minuten mål Örebro, Robert Leino sätter 3-1. Åttonde minuten mål Rögle, Simon Ryfors reducerar till 2-3 för Rögle. Tionde minuten mål Rögle, Taylor Matson kvitterar 3-3.

Andra perioden slutade 3-1 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5-15 Rögle BK

Tredje perioden andra minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldtsätter 4-3 till Örebro. Åttonde minuten mål Rögle, Daniel Zaar kvitterar 4-4. Tionde minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki sätter 5-4 till Örebro. 15 minuten mål Rögle, Samuel Jonsson kvitterar 5-5.

Tredje perioden slutade 2-2
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 9-14 Rögle BK

Förlängningen första minuten utvisning Rögle, två minuter Éric Gélinas Hooking. Powerplay Örebro, mål Rodrigo Abols sätter 6-5.

Matchen slutade Örebro HK 6-5 Rögle BK efter förlängning
Skottstatistik matchen Örebro HK 22-41 Rögle BK