Örebro HK tog sin femte raka hemmaseger

By on 12 februari, 2022
Nicholas Halloran gör första målet i matchen mot Leksands IF.

Äntligen fullsatt i Behrn Arena efter att restriktionerna hade släppts, i den 38 omgången av SHL tog Örebro HK emot Leksands IF. Ett Leksands IF som man mötte senast i torsdags och förlorade, i dagens match kunde man framför ett kokande publikhav komma tillbaka och vinna den femte raka hemmasegern.

5 500 personer inne på arenan, ett energiskt tryck på läktarna som spred sig ner till isen, till Örebro som visade från start att nu var det fullt ställ som gällde. Nu var det inte bara ÖHK som visade att man ville vara med, även Leksand visade upp samma inställning och det blev en tajt match sett över 60 minuter.

Det var ett helt annat spel Örebro bjöd på från start då man kom ut och spelade intensivt, man låg på och stötte högt. Det var riktigt tajt och bökigt, inga rena ytor bjöds på där inget av lagen kom fram i några  klara chanser. Örebro vann perioden efter ett mål som kom efter marginaler på sin sida, en studs på rätt plats och en Nicholas Halloran som kunde stöta in pucken.

Mittperioden började i ett lägre tempo jämfört med starten i den första, ett böljande spel där man under de tio första minutrarna hade varsitt powerplay utan mål. I den andra delen av andra perioden tog Örebro kommandot för att sätta ett oerhört tryck på Leksand, ett arbete som gjorde att hemmalaget kunde utöka ledningen med ytterligare ett mål i den 16 minuten.

Man kom ut i den tredje perioden där man började med två utvisningar fram till den åttonde minuten precis som i de två första, varsin utvisning men med den skillnaden att Leksand kunde reducera i den nionde minuten. Efter det målet satte leksingarna full fart och etablerade ett riktigt riktigt tungt spel, redan i den 17 minuten plockade gästerna ut målvakten i jakten på en kvittering. Örebro stod emot och i den absolut sista minuten kunde man cementera vinsten när Oliver Eklind satt pucken i tomt mål och fastställde slutresultatet 3-1.

Tack vare vinsten klättrade Örebro i tabellen, hela två platser och nu ligger man på en femte plats med 60 poäng. Dock har man 38 spelade matcher, jagande Leksand har spelat 36 med 59 poäng, Växjö 37 med 58 poäng och Oskarshamn 37 med 57 poäng. Självklart är det alltid bättre att ligga före för det är inte så att de jagande lagen har massor med poäng att plocka vid vinst, för det är så att de måste vinna för att komma ifatt och förbi.

Örebros bäste spelare måste ha blivit Robin Kovacs, varken mål eller poäng i dagens match men oj vilken insats. En spelorganisatör av rang, det är bara att kolla hur han styrde och ställde under spelets gång.

I den 39 omgången av Svenska Hockeyligan möter Örebro HK Skellefteå AIK på bortaplan, tisdag 15 februari 2022 fortsätter kampen.

Matchfakta Örebro HK vs Leksands IF

• 06 minuten utvisning Leksand, två minuter Martin Karlsson Holding. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 08 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Hardegård Hög klubba. Powerplay Leksand, ingen utdelning.
  • 13 minuten mål Örebro, 1-0 Nicholas Halloran.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Leksands IF 12

• 02 minuten utvisning Leksand, två minuter Tobias Ekberg Hög klubba. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 07 minuten utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert Interference. Powerplay Leksand, ingen utdelning.
  • 16 minuten mål Örebro, 2-0 Juuso Puustinen.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11 – Leksands IF 11

• 02 minuten utvisning Leksand, två minuter Max Veronneu Interference. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 08 minuten utvisning Örebro, två minuter Simon Forsmark Holding.
  • 09 minuten mål i powerplay Leksand, 2-1 Carter Ashton.
  • 17 minuten timeout Leksand.
  • 17 minuten målvakt ut Leksand.
  • 20 minuten mål Örebro i tom målbur, 3-1 Oliver Eklind.

Tredje perioden slutade 1-1