Örebro HK tog sin första trepoängare på hemmais

By on 7 oktober, 2021
Örebro HK tog sin första trepoängare på hemmais, Robin Kovacs gjorde två mål.

Det var Brynäs IF som gästade Örebro och Behrn Arena under torsdagskvällen, ett Brynäs som hade tagit elva poäng på sina sju inledande matcher. Örebro HK hade inte startat direkt lysande , fyra poäng på fem framträdanden säger allt. Kvällens tillställning gick helt i Örebro Hockeys tecken, hela vägen ner från läktarplats till spelarna på isen.

Första perioden inledde bägge lagen en aning trevande där de kände på varandra under de första fem – sex minuterna, jämt och inte direkt någon fördel åt något håll. Örebro tryckte på och inledde målproduktionen i den tionde minuten, ett mål förlösande mål för hemmalaget som gav energi till spelarna som ökade spelkvalitén ett par snäpp. Energin höll i sig och hemmalaget kunde visa upp ett fortsatt bra spel, något gjorde att man kunde gå till periodvila med en tvåmålsledning.

Mittenperioden blev till en ”kämpaperiod” där Örebro hängde kom ut bra fram till deras första utvisning i den fjärde minuten, under och efter den var det Brynäs som tuggade sig in i matchen för att närma sig en kvittering. Hemmalagets andra utvisning i den tionde minuten blev en start för Brynäs att dominera perioden ut. Där de även var en stolpträff ifrån ett kvitteringsmål, men den pucken studsade vidare och Jhonas Enroths nolla var fortsatt intakt.

Det var Brynäs som inledde den tredje perioden med ett par vassa chanser, ett spel som inte varade länge. Istället var det Örebro som tog över för att visa upp ett stabilt vägvinnande spel som gjorde att man kunde stänka in två mål under de 20 avslutande minuterna, en välförtjänt vinst helt enkelt.

Sett över hela matchen var det en liten berg och dalbana i Örebros spel där den första perioden var ok, andra perioden gick till Brynäs och där var det tur att gästerna inte kunde spräcka nollan, för att sen ta vara på tredje perioden och hålla ihop spelet och ta hem första vinsten för säsongen i Behrn Arena.

Örebros målvakt Jhonas Ekroth höll sin andra nolla, samt Robin Kovacs satte två mål och fick igång målskyttet. Andra spelare som höjde sig ordentligt var Nick Ebert, Kristian Näkyvä samt en hel del andra när det väl behövdes.

Äntligen fick den alltid lika imponerande hemmapubliken ta sig hemåt med ett leende på läpparna, nu börjar det se bra ut då Örebro nu är uppe på en tionde plats och har lämnat bottenträsket.

I den sjunde omgången av Svenska Hockeyligan åker Örebro HK till Skellefteå, ett Skellefteå som i kvällens omgång hemmavann mot Timrå IK.

Matchfakta:

Första perioden femte minuten mål Örebro, 1-0 Oliver Eklind. Tionde minuten mål Örebro, 2-0 Robin Kovacs. 17 minuten utvisning Brynäs, två minuter John Nyberg Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Brynäs IF 5

Andra perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Filip Barklund Tripping. Powerplay Brynäs, ingen utdelning. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Fördröjande av spelet. Powerplay Brynäs, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8 – Brynäs IF 13

Tredje perioden elfte minuten mål Örebro, 3-0 Kristian Näkyvä. 16 minuten utvisning Brynäs, två minuter Simon Bertilsson Roughing. Utvisning Örebro, två minuter Nick Ebert och Miikka Salomäki Roughing. Powerplay Brynäs tar ut målvakten, ingen utdelning. 20 minuten mål Örebro, 4-0 Robin Kovacs. Målvakt in för Brynäs.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro