Örebro HK tog tre poäng hemma mot Färjestads BK

By on 13 december, 2020

Örebro HK tog under söndagen emot Färjestad BK hemma i Behrn Arena för den 22 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som vann igår mot HV71 borta med 4-1 kändes heta igår. Färjestad var inne på ett vinnartåg innan matchen med hela fyra raka vinster i SHL så det var upplagt för en spännande match.

Det var Örebro som snabbt tog kommandot i den första perioden och i den femte minuten så gjorde Glenn Gustafsson ett riktigt vackert mål åter med en solo räd precis som i matchen mot HV71 och Örebro ledde med 1-0. Efter målet fortsatte Örebro att sätta press på Färjestad som i den sjätte minten åkte på en utvisning, denna utnyttjade Örebro och i den åttonde minuten kunde Linus Öberg sätta 2-0 för hemmalaget. Perioden slutade 2-0.

Den andra perioden började jämnare än den första men i den nionde minuten kunde Örebro sätta 3-0 genom Mathias Bromé i powerplay. Efter målet jobbade sig Färjestad in i matchen och i den 14 minuten fick Örebro en utvisning och under efterföljande powerplay kunde Färjestad reducera till 3-1 genom Jesse Virtanen. Örebro tryckte nu på och i den 16 minuten kunde man svara genom Rodrigo Abols som utökade Örebros ledning till 4-1. Färjestad pressade nu på och med 18 sekunder kvar av perioden kunde Färjestad åter reducera till 4-2. Perioden slutade 2-2.

Även den tredje perioden började jämnt och Färjestad hade verkligen spelat upp sig sedan de första perioden, men Örebro jobbade på lät tiden ticka på och även om Färjestad hade en del chanser så hade Örebro kontroll på läget, mot slutet av matchen tog Färjestad ut målvakten och i sista minuten kunde Örebros Linus Öberg göra sitt andra mål i matchen och fastställa resultatet till 5-2 för matchen. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Idag tyckte jag faktiskt att Örebro imponerade med sitt spel och speciellt i ljuset av att det var fjärde matchen de spelade på mindre än en vecka och mot ett Färjestad som definitivt var i form. Jag tycker också att man gjorde ett mycket bra jobb när man spelade av den tredje perioden och att man höll kontroll på spelet och inte tog några onödiga risker eller utvisningar.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdagen den 17 December hemma i Behrn arena mot Frölunda HC.

Första perioden femte minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson sätter ledningsmålet 1-0. Sjätte minuten Färjestad, två minuter Joakim Nygård Hooking. Powerplay Örebro, mål Linus Öberg 2-0 för Örebro.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro.
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13-7 Färjestad BK

Andra perioden nionde minuten utvisning Färjestad, två minuter Adam Ginning Tripping. Powerplay Örebro, mål Mathias Bromé sätter 3-0. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Ludvig Rensfeldt Tripping. Powerplay Färjestad, mål Jesse Virtanen reducerar till 1-3. 16 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols sätter 4-1 till Örebro. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson Knätackling. Powerplay Färjestad, inget resultat. 20 minuten mål Färjestad, Joakim Nygård reducerar till 2-4.

Andra perioden slutade 2-2
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 11-14 Färjestad BK

Tredje perioden  12 minuten utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Holding. Powerplay Färjestad, inget resultat. 20 minuten mål Örebro, Linus Öberg sätter 5-2.

Tredje perioden 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 4-9 Färjestad BK

Matchen slutade Örebro HK 5-2 Färjestad BK
Skottstatistik matchen Örebro HK 28-30 Färjestad BK