Örebro HK tog tre säkra poäng mot Luleå HF

By on 28 januari, 2021

Under torsdagskvällen tog Örebro HK emot Luleå HF hemma i Behrn Arena för den 36 omgången av SHL 2020/2021.

Till dagens match var Örebros nyförvärv Josh Ho-Sang spelklar och kunde göra sin debut, Örebro som förlorade senast mot Växjö när de blev överkörda i den tredje perioden. Luleå kom från tre raka förluster så detta kunde bli en intressant match.

Det var Örebro som började bäst och kunde efter 54 sekunder göra 1-0 genom Robin Salo. Efter målet tog Luleå tag i sitt spel och matchen blev betydligt jämnare för att sedan falla över åt Luleås håll, men Örebros försvarsspel höll bra och man spelade till och med ett helt okej boxplay. Det blev dock inga fler mål och perioden slutade 1-0 till Örebro.

Luleå fick börja den andra perioden i nummerärt överläge men lyckades inte göra något av det, men efter att Örebro blivit fulltaliga så drog bortalaget på sig en utvisning som Örebro tog till vara och utökade ledningen till 2-0 genom Linus Öberg. Luleå fortsatte efter målet att jaga reducering och i den sjätte minuten fick Örebro en utvisning som Luleå utnyttjade och reducerade till 2-1. Efter en del trassel i den elfte minuten satt en spelare från vardera laget på utvisningsbänken och i spelet fyra mot fyra kunde Örebro åter utöka ledningen till 3-1. Luleå satsade nu fullt framåt för en reducering men Örebros försvar höll tätt och perioden slutade med en 3-1 ledning för Örebro.

I den tredje perioden satsade Luleå allt framåt för att reducera men Örebros försvar var riktigt bra och man hade en del uppstickare som var farliga och i den sjätte minuten kunde Oliver Eklind sätta 4-1. Efter målet försökte Örebro mest spela av tiden men gjorde en del vassa anfall, inget av lagen lyckades dock göra fler mål trots en massiv forcering av Luleå. Matchen slutade 4-1.

Detta var en mycket bra match och jag såg många positiva tecken i laget, dels är det försvaret som fungerar mycket bättre. En del av detta var Nick Ebert som spelar bättre och bättre för varje match och som idag registrerades för två målgivande passningar. Jag tycker också att Josh Ho-Sang gjorde en godkänd match särskiljt med tanke på att han inte spelat match sedan i mars förra året. Det som inte såg så bra ut från Örebros sida var att man har en tendens att slå farliga passningar i egen zon ibland utan adress vilket ledde till flera farligheter för Luleå. Får man bort dessa passningar så tror jag att man kan vara farliga kandidater till en finalplats.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 30 Januari borta mot Färjestads BK.

Första perioden första minuten mål Örebro, Robin Salo sätter 1-0. Elfte minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Salo Interference. Powerplay Luleå, inget resultat. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Slashing. Powerplay Luleå, inget resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 3-13 Luleå HF

Andra perioden Luleå började med 26 sekunder i Powerplay, inget resultat. Andra minuten utvisning Luleå, två minuter Eddie Larsson Fasthållning av klubba. Powerplay Örebro, mål Linus Öberg 2-0. Sjätte minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Hooking. Powerplay Luleå, mål Linus Klasen 1-2. Elfte minuten utvisning Luleå, två minuter Arttu Ilomaki Olämpligt uppförande. Powerplay Örebro, inget resultat. Utvisning Örebro, två minuter Borna Rendulic Holding. Spel fyra mot fyra, mål Örebro Robert Leino 3-1. Powerplay Luleå 44 sekunder, inget resultat.

Andra perioden 2-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9-8 Luleå HF

Tredje perioden sjätte minuten mål Örebro, Oliver Eklind sätter 4-1. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Hooking. Powerplay Luleå, inget resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 6-7 Luleå HF

Matchen slutade Örebro HK 4-1 Luleå HF
Skottstatistik matchen Örebro HK 18-28 Luleå HF