Örebro HK tog tre viktiga poäng mot Leksands IF

By on 2 februari, 2021
Arkivbild.

Örebro HK åkte under tisdagen till Leksand för att ta sig an Leksands IF i den 38 omgången av SHL 2020/2021.

Inför dagens match hade Örebro vinnit varannan match och senast förlorade man hemma mot Färjestad efter straffar. Leksand kom från en vinst mot Djurgården senast men hade bara vunnit två av sex matcher på hemmaplan.

Örebro kom ut klart bäst i den första perioden och lyckades ta ledningen redan i den första minuten när Christopher Mastomäki satte 1-0 på en retur i en lite stökig situation framför mål. Efter målet fortsatte Örebro att spela bra och Leksand hade inte mycket att säga till om och i den 12 minuten var det dags igen då Rodrigo Abols satte 2-0 till Örebro. Örebro fortsatte att trycka på men i den 14 minuten lyckades Leksand reducera till 1-2 , men Örebro hängde inte läpp för det utan fortsatte att hålla uppe pressen och i den 17 minuten utökade Örebro ledningen genom Ludvig Rensfeldt som satte 3-1 till bortalaget. Men det var inte slut med det för i den 18 minuten satte Rodrigo Abols sitt andra mål för kvällen och 4-1 till Örebro. Örebro dominerade den första perioden totalt vilket skottstatistiken också visade 22-7 till Örebro.

I den andra perioden spelade Örebro mycket på resultatet och man kontrollerade spelet väl och perioden slutade 0-0 trots att Leksand spottade upp sig något.

Den tredje perioden såg ganska mycket ut som den andra även om båda lagen växlade upp tempot något och efter att Örebro hållit Leksand på avstånd så lyckades man sätta 5-1 i tom bur med fem minuter och fyrtiofem sekunder kvar av perioden, Örebro spelade av den tredje perioden bra och vann matchen med 5-1.

Detta var en väl genomförd match av Örebro även om jag tycker att man började spela på resultatet lite väl tidigt, för även om man leder med 4-1 så är det lätt hänt att det tas in när man går ner i tempo.

Nästa match spelar Örebro HK på Torsdag den 4 Januari hemma mot Frölunda HC.

Första perioden första minuten mål Örebro, Christopher Mastomäki satte 1-0. 12 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 2-0. 14 minuten mål Leksand, Carter Ashton reducerar 1-2. 17 minuten mål Örebro, Ludvig Rensfeldt satte 3-1. 18 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 4-1. 20 minuten utvisning Leksand, två minuter Matt Caito Interference. Powerplay Örebro, inget resultat.

Första perioden slutade 4-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Leksands IF 7-22 Örebro HK

Andra perioden femte minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Interference. Powerplay Leksand, inget resultat. Tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson Tripping. Powerplay Leksand, inget resultat. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Glenn Gustafsson Slashing. Powerplay Leksand, inget resultat.

Andra perioden 0-0
Skottstatistik andra perioden Leksands IF 11-5 Örebro HK

Tredje perioden tredje perioden utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Tripping. Powerplay Leksand, inget resultat. 15 minuten mål Örebro,Ludvig Rensfeldt satte 5-1 i tom kasse.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik tredje perioden Leksands IF 7-8 Örebro HK

Matchen slutade Leksands IF 1-5 Örebro HK
Skottstatistik matchen Leksands IF 25-35 Örebro HK