Örebro HK tog välförtjänt seger mot Frölunda HC

By on 25 november, 2021

Under torsdagen tog Örebro HK emot serieledande Frölund HC hemma i Behrn Arena för den 21 omgången av SHL 2021/2022.

Örebro förlorade senast hemma mot Luleå och var ute efter revansch. Frölunda å andra sidan hade vunnit åtta av sina nio senaste matcher men förlorade senast mot Rögle.

Frölunda började den första perioden bra med ett par vassa chanser, men sedan tog Örebro över spelet och i den fjärde minuten kunde Emil Larsson sätta ledningsmålet för hemmalaget 1-0. Örebro fortsatte att spela bra och kontrollerade Frölunda genom ett tungt fysiskt spel och i den nionde minuten kunde Oliver Eklind sätta 2-0 för Örebro. Efter målet fortsatte hemmalaget med sitt fysiska spel och även om Frölunda fick till några chanser så höll Örebro tätt och perioden slutade 2-0 till Örebro.

Precis som i den första perioden så var det Frölunda som började den andra perioden bäst, men efter så där fyra minuter började Örebro komma igång med sitt fysiska spel och kunde utmana bortalaget. I den elfte minuten fick Frölunda en utvisning och det efterföljande powerplayet kunde Robin Kovacs sätta 3-0 för Örebro. Efter målet ryckte Frölunda upp sig och kunde i den 17 minuten reducera till 3-1. Perioden slutade 1-1.

Den tredje perioden blev betydligt jämnare och med ännu mer kamp i spelet där båda lagen skapade chanser. Men det var Örebro som i den 17 minuten kunde sätta dit 4-1 målet genom Elias Ekström efter en mycket snygg kontring. Och i den 20 minuten kunde Elias Ekström åter visa upp sina konster när han satte sitt andra mål för matchen och 5-1 till Örebro vilket också blev slutresultatet.

Detta var nog en bästa match över 60 minuter som jag sätt från Örebro den här säsongen, tidigare tycker jag man alltid dippat i någon period men i den här matchen var man verkligen taggade. Jag kan inte heller säga att jag vill lyfta fram någon speciell spelare för idag gjorde hela laget en helgjuten insats.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 30 November borta mot Djurgården.

Första perioden fjärde minuten mål Örebro, Emil Larsson satte 1-0. Nionde minuten mål Örebro, Oliver Eklind satte 2-0. 15 minuten utvisning Frölunda, två minuter Nicklas Lasu Roughing. Utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Roughing. Spel fyra mot fyra, utan resultat.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Frölunda HC 13

Andra perioden nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind Tripping. Powerplay Frölunda, utan resultat. Elfte minuten utvisning Frölunda, två minuter Nicklas Lasu Tripping. Powerplay Örebro, mål Robin Kovacs satte 3-0. 17 minuten mål Frölunda, Nicklas Lasu reducerade 3-1.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 13 – Frölunda HC 9

Tredje perioden fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Hooking. Powerplay Färjestad, utan resultat. 18 minuten mål Örebro, Elias Ekström satte 4-1. 20 minuten mål Örebro, Elias Ekström satte 5-1.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro