Örebro HK tog viktig seger hemma mot Oskarshamn

By on 24 september, 2022

Örebro HK har inte inlett säsong av Svenska Hockeyligan på lysande sätt, på de två inledande omgångarna har man tagit två poäng med ett minst sagt svajande spel. Visserligen är det bara början av en lång säsong men med spel som svajar på det kommer man inte komma långt, i eftermiddagens match var man tillbaka då man tog en viktig seger i Behrn Arena.

Örebro kom ut från start där man visade upp ett spel som man inte har sett tidigare denna säsong, varken under försäsongsmatcher eller i de två inledande omgångarna av Svenska Hockeyligan 2022/2023. Oskarshamn bjöd upp ordentligt i den första perioden som blev riktigt jämn, bra tempo med ett tätt fysiskt spel på snudd till grinigt. Örebro lät sig inte störas av spelet, när man istället för hänga med huvudena när Oskarshamn tog en tidig ledning så kom man tillbaka med en snabb kvittering bara 59 sekunder senare.

Matchen i sig fortsatte med det tajta, en aning smågriniga tempofyllda spelet där det i den andra perioden var gästerna som drog på sig hela fyra utvisningar. Trots det övertaget för Örebro kom det inte fler mål, där gästerna stod upp bra och en aning slarvigt spel från hemmalaget. Andra perioden blev mållös, även om spelet kunde ha visat något annat.

Örebro fortsatte att hålla i sitt spel och fick med sig ett turligt mål i den andra perioden av slutperioden, och man kunde ta över taktpinnen efter 3-1 målet. Oskarshamn som fram till målet hade visat upp ett hyfsat kontrollerat spel började se desperata ut, något som hemmalaget kunde utnyttja. Örebro förmåga i tidigare matcher att dra på sig onödiga utvisningar i fel läge var inte lika illa i dagens match. Istället kunde hemmalaget hålla i pucken, spela kallt och utnyttja det faktum att det var Oskarshamn som var tvungen att jaga. I den 19 minuten tog gästerna ut målvakten i jakten på reducering, men istället var det Örebro kunde sätta spiken i kistan i öppet mål genom Christopher Mastomäki.

Örebro gjorde sin bästa match inräknat alla träningsmatcher och fick med sig inte bara tre viktiga poäng, även en seger är bra för självförtroendet speciellt mot ett lag som inte hade förlorat än i starten av SHL. I och med vinsten studsade Örebro upp på en sjätte plats i en haltande tabell, med facit i hand så har Örebro vunnit två av tre matcher även om den ena innebar två poäng.

Tisdag 27 september 2022 tar sig Örebro till Gävle för match mot Brynäs i den fjärde omgången av Svenska Hockeyligan.

….

Örebro HK inledde första perioden högintensivt med en bra press på motståndarlaget, inget skönspel där man visade att man var beredd att ta kampen. Även Oskarshamn visade upp samma vilja och det var gästerna som gjorde första målet i den fjärde minuten, 59 sekunder senare var det kvitterat och spelet hettade till ordentligt. När första perioden var över hade det delats ut tre utvisningar, plus att Örebro hade tryckt in ett till mål.

….

Den andra perioden blev mållös, trots det så hände det fantastiskt mycket då spelet blev grinigare och tätare. Örebro hade massor med chanser i spel med både en och två man mer på banan, trots det så kunde man inte göra mål.

….

Tredje perioden blev till en transportsträcka för Örebro där men egentligen aldrig var riktigt hotade, med ett tidigt mål i den andra minuten av tredje började hemmalaget spela säkert. Spiken i kistan kom i den näst sista minuten där Christopher Mastomäki slog 4-1 pucken i öppet mål, emellan de två målen kom Oskarshamn aldrig upp i nivå för att kunna komma ikapp Örebro.

Matchfakta Örebro HK vs IK Oskarshamn

• 03.26 Mål Oskarshamn, 0-1 Patrik Karlkvist.
  • 04.25 Mål Örebro, 1-1 Robert Leino.
  • 06.54 Utvisning Örebro, två minuter Petrus Palmu, Crosschecking.
  • 07.30 Utvisning Oskarshamn, två minuter Hynek Zohorna, Hooking.
  • 16.47 Utvisning Oskarshamn, två minuter Johan Johnsson, Holding.
  • 18.12 Mål Örebro i powerplay, 2-1 Robert Leino.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 vs IK Oskarshamn 9

• 21.08 Utvisning Oskarshamn, två minuter Jiri Smejkal, Tripping.
  • 23.43 Utvisning Örebro, två minuter Robert Leino, Holding.
  • 26.42 Utvisning Oskarshamn, två minuter Lukas Pilö, Holding.
  • 29.59 Utvisning Oskarshamn, två minuter Patrik Karlkvist, Tripping.
  • 30.40 Utvisning Oskarshamn, två minuter Hyner Zohorna, Tripping.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 19 vs IK Oskarshamn 11

• 41.43 Mål Örebro, 3-1 Emil Larsson.
  • 45.21 Utvisning Örebro, två minuter Oliver Eklind, Slashing.
  • 52.57 Utvisning Oskarshamn, två minuter Cameron Brace, Interference on the goalkeeper.
  • 54.28 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm, Holding the stick.