Örebro HK tog viktig seger hemma mot Växjö Lakers

By on 23 januari, 2019

Örebro Hockey tog emot Växjö Lakers i Behrn Arena, det gjorde man utan skadade Aaron Palushaj som ådrog sig en fotskada i den senaste matchen mot Mora och som det ser ut så blir han borta resten av säsongen.

Noterbart var att bröderna Tylor Spink och Tyson Spink var tillbaka, samt att Marcus Weinstock tog över skadade Aaron Palushajs plats med Rodrigo Abols och Shane Harper i hopp om att få igång Marcus målproduktion. Växjö hade inför matchen bara en vinst av åtta matcher på bortaplan.

Örebro inledde första perioden med att mer eller mindre dominera de tio första minutrarna där de skapade flera bra målchanser, när gästerna drog på sig en utvisning visade ÖHK upp sitt powerplay från sin bästa sida och kunde ta ledningen i den sjunde minuten. Växjö då, jo de jobbade in sig och när klockan tickade över tio minuter var gäster tillbaka i spelet där de successivt började ta över. Örebro hängde inte riktigt med och det var kvitterat i den elfte för att i näst sista minuten dra på sig en utvisning, då kunde Växjö ta ledningen och gå upp i ledning med ett mål inför den andra perioden.

I den andra perioden var Växjö mer med på noterna från start, det blev en kamp sett över hela banan med mycket stök och bök. Stundtals var gästerna renare med ett mer organiserat spel, Örebros defensiv var riktigt bra och gjorde det jobbigt för Växjö. Örebro spelade nära gästernas spelare, gjorde det svårt för dem och låg på som hökar. Hemmalaget var även fortsatt bra i powerplay och kunde göra mål i det ena av två i mittperioden, ledningsmålet kom efter ett bra uppspel från egen zon upp till Växjös zon där Gustav Backström kunde slå in pucken med ett direktskott. Örebro i ledning med ett mål inför den tredje perioden.

Tredje perioden bjöd inte den heller på något skönspel, Växjö tryckte på för glatta livet och Örebro försvarade sig likadant. Det var gästerna som kom fram och skapade sig bäst chanser, men väl där var de ruskigt ineffektiva och förvaltade inte de på bästa sätt. Istället var det Örebro som genom Nick Ebert utökade ledningen i slutet av matchen genom mål i öppet mål.

Sett till hela matchen började Örebro grymt bra och var det bästa laget i de tio första minutrarna, sen kom Växjö igen och började spela ishockey men var synnerligen ineffektiva och skulle med mer skärpa ha fått med sig alla poängen. I Aaron Palushajs frånvaro fick andra kliva fram en av dem var Örebros Nick Ebert som stod för en helgjuten insats och gjorde även två mål, en klippa rent ut sagt. Det var som tränare Niklas Eriksson i Örebro sa, det var ingen höjdarmatch från vår sida, men en vinst när en vinst och det var en lagvinst där alla slet och kämpade som en enhet.

Tack vare vinsten kom närmare Mora som ligger framför precis ovanför negativa slutspelsstrecket, nu är man bara en poäng efter Mora som har en match mindre spelad då man möter jumbolaget Timrå i morgon torsdag.

I nästa match möter Örebro Skellefteå på bortaplan nu på Lördag 26 Januari 2019.

Första perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher hooking. Powerplay Växjö, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Oliver Bohm holding. Powerplay Örebro som gav utdelning, i den sjunde minuten gjorde Rodrigo Abols 1-0. Tolfte minuten mål Växjö, Tuomas Kiiskinen kvitterade till 1-1. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Marcus Weinstock holding. Powerplay Växjö med 1.14 minuter kvar av första perioden, överläget gav utdelning och Växjös Dominik Bokk gjorde 2-1 i den 20 minuten.

Första perioden slutade 2-1 till Växjö
Skottstatistik första perioden Örebro HK 13 – Växjö Lakers 11

Andra perioden sjätte minuten utvisning Växjö, två minuter Linus Fröberg hooking. Powerplay Örebro där Nick Ebert prickade rätt, kvittering till 2-2 i den sjunde minuten. 14 minuten mål Örebro, Gustav Backström gjorde 3-2. 18 minuten utvisning Växjö, två minuter Linus Högberg fasthållning av klubba. Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 13 – Växjö Lakers 12

Tredje perioden sjätte minuten dubbelutvisning två minuter Linus Fröberg Växjö och Kristian Näkyvä roughing och spel fyra mot fyra, inget mål för något av lagen. 18 minuten timeout begärd av Växjö Lakers, som även tar ut målvakten och spel sex mot fem i Växjös favör. 18 minuten mål Örebro, Nick Ebert gjorde 4-2 i öppet mål från egen zon. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Arnesson holding. Powerplay Växjö spel sex mot fyra, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro