Örebro HK tog viktiga tre poäng mot Malmö Redhawks

By on 28 mars, 2021

Under lördagen tog Örebro HK emot Malmö Redhawks hemma i Behrn Arena för den näst sista matchen i grundomgången av SHL 2020/2021.

Detta var en mycket viktig match för Örebro då en vinst skulle innebära ett stort steg mot semifinalen, inför matchen hade man dock två raka förluster. Malmö hade å andra sidan tre raka förluster och krigade för att behålla sin plats till play in.

Örebro började första perioden bra då man lyckades stänga ned Malmö ordentligt och i den femte minuten kunde man sätta 1-0 genom Linus Öberg. Efter målet fortsatte Örebro att trycka på och i den åttonde minuten var det dags igen när Borna Rendulic satte 2-0. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

Även i den andra perioden började Örebro bäst, men Malmö jobbade sig in i matchen och i den femte minuten kunde Malmö reducera till 2-1. Efter målet jagade Malmö på och gjorde en betydligt bättre period än i den första. Perioden slutade 1-0 till Malmö.

Malmö fortsatte början på tredje perioden starkt men Örebro  jobbade sig sakta in i matchen men det var dock Malmö som i ett powerplay i den 14 minuten kunde kvittera till 2-2. Efter målet böljade matchen fram och tillbaka men det var Örebro som i den 18 minuten kunde sätta segermålet genom Robin Kovacs, ett riktigt snyggt mål. matchen slutade 3-2 till Örebro.

Örebro började den här matchen riktigt bra när man lyckades stänga ner kanterna för Malmö mycket effektivt, det var kul att se hur bra laget klarat det långa uppehållet. Dippen i andra perioden var inte lika trevlig och här måste man jobba på att orka hålla uppe tempo och attityd hela matchen, det var dock skönt att man kunde ställa om till tredje perioden och vinna matchen. Nu är man i princip klara för kvartsfinal men det finns en teoretisk chans att man kan missa den.

Näst match för Örebro är Lördagen 4 April 2021 hemma mot Färjestad BK.

Första perioden femte minuten utvisning Malmö, två minuter Adam Ollas Mattsson Hooking. Powerplay Örebro, inget resultat. Åttonde minuten mål Örebro, Linus Öberg satte 1-0. Elfte minuten mål Örebro, Borna Rendulic satte 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8-3 Malmö Redhawks

Andra perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Interference. Powerplay Mamö, inget resultat. Femte minuten mål Malmö, Joe Veleno reducerar 1-2. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Interference. Powerplay Malmö, inget resultat. 20 minuten utvisning Malmö, två minuter Oliver Lauridsen Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 4-12 Malmö Redhawks

Tredje perioden Powerplay Örebro, inget resultat. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Hooking. Powerplay Malmö, mål Emil Sylvegård kvitterar till 2-2. 18 minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 3-2.

Tredje perioden slutade 1-1
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 5-10 Malmö Redhawks

Matchen slutade Örebro HK 3-2 Malmö Redhawks
Skottstatistik matchen Örebro HK 17-25 Malmö Redhawks