Örebro HK upp i tabelledningen efter kvällens vinst.

Av på 8 mars, 2013

Inför matchen:
Örebro tog en viktig bortaseger mot BIK Karlskoga i onsdags. Ikväll möter de Oskarshamn hemma och det handlar fortfarande om att vinna den rödvita. Men sist klubben mötte smålänningarna blev det förslut.

Det är en måste match för både Örebro och Oskarshamn och frågan är vem som inte pallar för trycket. Något säger mig att Örebro mycket väll kan vara laget som faller, iaf om man tittar på historian. Men vi får väll se.

Period 1:
Oskarshamn får ett tidigt powerplay och gör även mål i det. Det är Maksim Matushkin som sätter den bakom Tim Sandberg. Det här påverkade Örebro negativt som hade svårt att hitta sitt spel. Ett powerplay såg helt bedrövligt ut, men när Conny Strömberg sätter 1-1 släpper droppen i hemmalaget. 5 min senare sätter Marcus Wienstock 2-1 till Örebro och ca 1.30 min senare sätter Thomas Mitell 3-1 till Örebro. Det här blev också periodens resultat, skotten slutade 11-8 till Örebro.

Period 2:
Omvända roller i andra perioden, nu är det Örebro som får ett tidigt powerplay. Och det utnyttjar Kalle Olsson som sätter 4-1 till hemmalaget. Nu kan de spela lite mer avslappnat och kontrollerat. Det betyder också att Oskarshamn börjar komma in lite i matchen, de skapar ett par dra chanser men de är få. Örebro är ett bra defensivt lag. Perioden slutar 4-1 till Örebro som leder skotten med 21 mot 18.

Period 3:
Det känns som den sista perioden kan bli en avslagen historia då hemmalaget leder med 4-1. Men ca 4 min i perioden sätter Bobo Pettersson 5-1 till Örebro. Nu känns matchen verkligen avgjord för hemmalaget. Den resternade delen av matchen ser man ett besegrat Oskarshamn som inte kommer någonstans för att Örebro inte tillåter det.

Men med ca 2 min kvar av matchen får bortalaget kontakt. Kirill Starkov sätter bakom Sandberg och några min senare sätter Victor Backman 5-3. Även om det känns onödigt av Örebro är det här för lite för sent för bortalaget. Örebro vinner och tar ledningen i tabellen.

Örebro – IK Oskarshamn 5-3 (3-1,1-0,1-2)
Örebro: Conny Strömberg, Marcus Wienstock, Thomas Mitell, Kalle Olsson, Bobo Petersson
IK Oskarshamn: Maksim Matushkin, Kirill Starkov, Victor Backman
Skott: 31-24
Publik: 3430

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Kalle Olsson, Örebro
Ikväll gjorde slitvargen Olsson mål i powerplay och hade en assist till Bobos mål. Det är viktigt att en spelare som han får göra mål, det behövs.

svampsvamp
Anders Eriksson, Örebro
Precis som Gartner hade Eriksson två assist ikväll, men Eriksson hade två första assist. Det väger lite tyngre då de blir avgörande för målet.

svamp
Robin Gartner, Örebro
Brukar vara osynlig i poängprotokollet, men Robin är en back som alltid ger 100% i varje match. Ikväll gjorde han två assist.

Se matchbilder här….

no images were found


Foto. Anders Olofsson

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in