Örebro HK vann fartfylld match mot Brynäs IF

By on 19 augusti, 2022

Under fredagen var det dags för den andra försäsongsmatchen som spelades mot Brynäs IF.

I onsdags spelade sin första försäsongsmatch mot Linköping som man vann med 3-0. Brynäs förlorade sin match mot Timrå 8-4.

Brynäs började den första perioden med ett ordentligt tryck mot Örebros kasse och lyckades etablera spel i offensiv zon. Matchen visade inledningsvis upp ett betydligt högre tempo än matchen mot Linköping. Örebro jobbade sig in i matchen och skapade flera vassa chanser. Perioden slutade 0-0.

Brynäs satte press på Örebro även i början av den andra perioden men efter en utvisning som bortalaget klarade av, så kunde Linus Öberg ge Örebro ledningen 0-1. Örebro åkte efter målet på en ny utvisning, men man klarade av även det boxplayet. Brynäs jagade nu kvittering och skapade några fina lägen. Mot slutet av perioden blev spelet något avvaktande där det kändes som om att man inte ville släppa in något i onödan. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Även i den tredje perioden började Brynäs rappt men Örebro svarade och det var nära att Abols satte ett andra mål för Örebro. Mot mitten av perioden fick Örebro ett powerplay vilket såg ganska bra ut med några riktigt vassa chanser, men knappt han Brynäs bli fulltaliga innan Filip Berglund kunde sätta 0-2 till Örebro. Jagade Brynäs kvittering men spelet var ganska jämnt. Mot slutet av matchen fick Örebro en dubbelutvisning och då kunde Brynäs reducera 1-2. Nu forcerade Brynäs och tog ut målvakten men det blev inga fler mål så Örebro vann med 1-2.

En bättre match från Örebro där man visade upp ett bättre tempo och en på det hela taget bättre offensiv där man var mer på och där passningarna satt bättre än i matchen mot Linköping. Kul också att se Petrus Palmu som ser ut att kunna bli ett viktigt spelnav i Örebro den här säsongen.

Nästa match spelar Örebro HK

Matchfakta Brynäs IF vs Örebro HK

• 12:12 Utvisning Brynäs, två minuter Alexander Ljungkrantz Hakning. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 19:50 Utvisning Brynäs, två minuter Johan Larsson Tripping. Powerplay Örebro, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 6 – Örebro HK 11

• Nummerärt överläge Örebro i 1.50 minuter, utan resultat.
  • 03:25 Utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Holding. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 05:59 Mål Örebro, Linus Öberg satte 0-1.
  • 08:08 Utvisning Örebro, två minuter Elias Ekström Tripping. Powerplay Brynäs, utan resultat.
  • 12:45 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund Hög klubba. Powerplay Brynäs, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 8 – Örebro HK 7

• 08:33 Utvisning Brynäs, två minuter Oscar Birgersson Hooking. Powerplay Örebro, utan resultat.
  • 10:38 Mål Örebro, Filip Berglund satte 0-2.
  • 16:32 Utvisning Örebro, två minuter Philip Holm Interference.
  • 16:32 Utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Holding. Spel 5 mot 3 för Brynäs, Mål Nick Olesen 1-2.

Tredje perioden slutade 1-1