Örebro HK vann i förlängningen mot Brynäs IF

By on 5 mars, 2021

Under fredagskvällen tog Örebro HK emot Brynäs IF hemma i Behrn Arena för den 46 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som förlorade senast mot Linköping. Brynäs som inte spelat match på 13 dagar hade i sin tur förlorat senast mot Skellefteå. Så det var två revans sugna lag som möttes.

I den första  perioden började Örebro bra och lyckades redan i den tredje minuten sätta ledningsmålet genom Robert Leino. Efter målet fortsatte Örebro att pressa Brynäs som såg ganska bleka ut och i den 12 minuten utökade Örebro till 2-0. Örebro fortsatte perioden starkt men det blev inga fler mål. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

Det var ett betydligt bättre Brynäs som kom ut till den andra perioden så det blev en ganska jämn period där båda lagen skapade flera chanser men det blev dock inga mål. Perioden slutade 0-0,

Brynäs fortsatte att spela bra i den tredje perioden och i den sjätte minuten kunde bortalaget få in en reduceringspuck genom Oula Palve. Efter målet ryckte Örebro upp sig något och perioden fortsatte mycket jämnt, men i den 17 minuten kunde Brynäs kvittera genom Marcus Björk 2-2.  Det blev inga fler mål och matchen gick till förlängning. Perioden slutade 2-0 till Brynäs.

Förlängningen han inte komma långt innan Borna Rendulic kunde avgöra till Örebros fördel i den 13 sekunden. Matchen slutade 3-2 till Örebro.

Jag tycker att Örebro började med en mycket bra period men det oroar mig att man tappar så mycket, eller snarare inte lyckas med att steppa upp när Brynäs gör det. Skall detta bli ett roligt slutspel så måste man kunna öka sitt tempo för varje period även om man leder med 2-0. Det var dock skönt att se Borna Rendulic avgöra förlängningen och samtidigt bryta sin måltorka.

Nästa match spelar Örebro HK på Tisdagen den 2 Mars borta mot Oskarshamns IK.

Matchfakta:

Första perioden tredje minuten mål Örebro, Robert Leino satte 1-0. 12 minuten mål Örebro, Robin Kovacs satte 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8-4 Brynäs IF

Andra perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Roughing. Powerplay Brynäs, inget resultat. 13 minuten utvisning Brynäs, två minuter Anton Rödin Holding. Powerplay Örebro, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 8-9 Brynäs IF

Tredje perioden sjätte minuten mål Brynäs, Oula Palve reducerade till 1-2. Sjätte minuten utvisning Brynäs, två minuter Tomi Sallinen Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 15 minuten utvisning Brynäs, två minuter Oula Palve Tripping. Powerplay Örebro, inget resultat. 17 minuten mål Brynäs, Marcus Björk kvitterade 2-2.

Tredje perioden slutade 2-0 till Brynäs
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 14-8 Brynäs IF

Förlängningen 13 sekunden mål Örebro, Borna Rendulic satte 3-2.

Förlängningen slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik förlängningen Örebro HK 1-0 Brynäs IF

Matchen slutade Örebro HK 3-2 Brynäs IF efter förlängning
Skottstatistik matchen Örebro HK 31-21 Brynäs IF