Örebro HK vann i hemmapremiären

By on 17 september, 2022

Örebro HK kom till spel i Behrn Arena efter försäsong där resultaten har spretat åt alla håll och kanter, premiär för Svenska Hockeyligan 2022 och äntligen blir det åka av i Behrn Arena. Örebro HK tog emot Linköping HC i en match där man till sist vann i förlängning, två viktiga poäng efter en viktig vinst inför ett fullsatt Behrn Arena med 5 500 åskådare på läktarna.

Sett till helheten så gjorde inte Örebro någon större insats, tvärtom så stod man för en ganska medioker insats med otroligt mycket mycket felpass och en ineffektivitet som man inte kan visa upp om man nu vill komma långt i Svenska Hockeyligan. Man kan inte heller komma och säga att det är första matchen där motståndaren kommer in med ett bättre resultat under försäsongen, Linköping kom till spel med idel förluster i bagaget.

Nej, Örebro spelade runt, runt, runt och så lite till runt. När man väl fick tag på pucken fick man inte heller något organiserat spel som ledde fram till några större farligheter. Väl i motståndarzon höll man till i ytterkanterna med några få lägen till målchans, nu vann man till sist matchen i förlängning där man fick med sig två sköna poäng. Nu är det 51 matcher kvar, många matcher jag vet, men vill man vara med och skörda sina poäng måste man ganska snabbt komma upp i kvalité.

Som jag ser det har man fått in spelare i laget med spetskompetens, spelare som sett över hela tre kedjor ska kunna stabilisera upp för att bidra till ett bättre spel. Det kanske inte har räckt med en försäsong för att spela ihop lagdelarna för att få fram ett vinnande koncept, hur som helst så har Niklas Eriksson lite att tänka, exempelvis hur det ska bli mer effektivt framför motståndarnas mål.

I den andra omgången av Svenska Hockeyligan tar sig Örebro HK till Göteborg för match mot Frölunda HC, ett Frölunda som förlorade sin premiärmatch i förlängning mot Timrå IK.

….

Örebro HK startade den första perioden piggt där man visade upp ett riktigt bra spel, ett spel som ledde fram till att Emil Larsson kunde ge ÖHK ledningen redan i den andra minuten. Desto längre perioden led desto mer tappade hemmalaget och Linköping kunde komma till för att stundtals till och med ta över spelet. När signalen för första perioden ljöd stod det 1-1 på resultattavlan.

….

Den andra perioden startades intensivt och irriterat från bägge lagen, mycket känslor som ledde till utvisning för Örebro som ledde fram till ett tidigt ledningsmål för Linköping. Örebro visade upp ett ok spel, men när man väl kom upp i banan och in i Linköpings zon så hände det inte mycket. Det var spel runt kanterna, där man visade en ineffektivitet utan komma fram till några riktiga målchanser.

….

Tredje perioden blev en stökig slarvig tillställning där man märket en viss desperation från Örebro sida, när bägge lagen drog på sig en dubbelutvisning som innebar spel fyra mot fyra kunde Örebro kvittera genom mål av Leo Carlsson, ett resultat som tog matchen till förlängning.. Linköpings Ty Rattie drog på sig en utvisning i slutet av sista perioden, något som gjorde att Örebro fick inleda förlängningsperioden i överläge.

….

Örebro kunde inte utnyttja sitt överläge under de två första minutrarna, däremot avgjorde hemmalaget efter spel fem mot fem i bara tre sekunder och Örebro tog hem förlängningsspelet.

Matchfakta Örebro HK vs Linköping HC

• 01.38 Mål Örebro, Emil Larsson 1-0.
  • 04.02 Utvisning Linköping, två minuter Craig Shira High Sticking. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 05.50 Utvisning Örebro, två minuter för många spelare på isen. Powerplay Linköping, ingen utdelning.
  • 15.31 Mål Linköping, Christoffer Ehn 1-1.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 7 vs Linköping HC 5

• 21.35 Utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Tripping, powerplay Linköping.
  • 22.01 Mål i powerplay Linköping, 1-2 Filip Bystedt.
  • 22.57 Utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Puck Out. Powerplay Linköping, ingen utdelning.
  • 24.23 Utvisning Linköping, två minuter Markus Hännikäinen Spelare i målgården.
  • 25.09 Powerplay Örebro, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 0-1 till Linköping
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 7 vs Linköping HC 4

• 45.00 Utvisning Linköping, två minuter Arvid Costmar Tripping. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 47.11 Utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström Roughing.
  • 47.11 Utvisning Linköping, två minuter Markus Hännikäinen Roughing.
  • 52.04 Utvisning Linköping, två minuter Craig Schira Roughing. Powerplay Örebro, ingen utdelning.
  • 52.13 Mål i powerplay Örebro, 2-2 Leo Carlsson.
  • 60.00 Utvisning Linköping, två Ty Rattie High Sticking.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro