Örebro HK vann rättvist mot Frölunda

By on 2 februari, 2023
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK genomförde en ojämn match senast borta mot Växjö Lakers, hur som helst så fick man i alla fall med sig en poäng. I kvällens tog man sig Frölunda HC i Behrn Arena, en match som Örebro vann rättvist.

Det var ett helt annat Örebro som genomförde första perioden där man visade upp ett bra tryck med mycket energi, man låg nära motståndarna och ströp ytorna, det är såhär det ska se ut. I den 14 minuten fick man spela i numerärt överläge, det gjorde man på ypperligt sätt när man parkerade i Frölundas zon. Det gjorde att man i början av den 16 minuten kunde ta ledningen, en ledning som höll sig perioden ut.

Örebro hade med sig det fina spelet in i mittperioden där man inledningsvis spelade ut Frölunda, där man dominerade i gästernas zon. Spelövertaget höll i sig fram till halva tiden innan Frölunda började komma tillbaka, med fyra minuter kvar stod Frölundas Mats Rosseli Olsen för ful tackling som gav fem minuter + matchstraff och det var färdigspelat för honom. Ett läge för Örebro att utöka när man skulle spela med en man mer i fem minuter, istället var det Frölunda som skapade de vassaste chanserna men utan att göra mål. En bit in i överläget åkte även Örebro på en utvisning och man fick spela fyra mot fyra, onödigt när man hade ett så bra läge. Man avslutade perioden ganska skakigt, som slutade mållös.

Man kom ut i den tredje perioden och spelade precis som inte ska spela när man backade djupt djupt ner, öppnade upp lagdelarna för att ge Frölunda alla ytor man bara kan. Det hela 16 sekunder så hade gästerna kvitterat, inte godkänt. Nu tog det inte lång tid för Örebro att komma igen och ta tillbaka momentum, man både tog tillbaka ledningen och utöka. I slutet när Frölunda började varva upp tappade man inte spelet helt och hållet även om gästerna reducerade med 2.24 minuter kvar, Frölunda plockade ut målvakten men Örebro visade upp en bra defensiv och vann matchen rättvist.

Det var Örebro som mer eller mindre var det bättre laget sett över tre perioders spel, i kvällens match visade man upp en bra inställning där man inte gav bort alldeles för mycket. Enda gången som man inte var riktigt med var när Frölunda gjorde sitt första mål i början av andra perioden, men nu skakade man av sig debaclet och kom tillbaka på ett förtjänstfullt sätt. Självklart kan man dippa under en match för det är svårt att hålla fullt i 60 minuter, där man måste på något sätt hushålla med krafterna. Det var något som Örebro klarade av mot Frölunda, en bra insats där man höll tempot uppe och skärpan fanns där under större delen av matchen. Som sagt var en riktigt bra insats där Örebro vann rättvist.

Örebro gick förbi Frölunda i tabellen där man har samma poäng, man ligger fortsatt på en fjärde plats och har sex poäng ner till play-inplatserna. Lördag 4 februari tar Örebro emot Leksands IF i Behrn Arena i den 41 omgången av Svenska Hockeyligan i en kvällsmatch, har man samma inställning där kommer det att bli en kul kväll om man är supporter till Örebro HK.


Matchfakta Örebro HK – Frölunda HC

Första perioden

  • 13.28 Utvisning Frölunda, två minuter lagstraff, För många spelare på isen.
  • 15.04 Mål Örebro i powerplay, 1-0 Emil Larsson.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 10 – Frölunda HC 10

Andra perioden

  • 36.07 Utvisning Frölunda, fem minuter plus matchstraff Mats Rosseli Olsen, Charging + Game Miscounduct.
  • 38.30 Utvisning Örebro, två minuter Jani Lajunen, Interference.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 12 – Frölunda HC 5

Tredje perioden

  • 40.16 Mål Frölunda, 1-1 Petteri Lindbohm.
  • 42.02 Mål Örebro, 2-1 Oliver Eklind.
  • 52.59 Mål Örebro, 3-1 Emil Larsson.
  • 57.36 Mål Frölunda, 3-2 Filip Johansson.
  • 58.08 Timeout Frölunda.
  • 58.42 Målvakt ut Frölunda.

Tredje perioden 2-2
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 13 – Frölunda HC 19

Matchen slutade Örebro HK 3 – Frölunda HC 2
Skottstatistik matchen Örebro HK 35 – Frölunda HC 34

Anders Olofsson, Sport | Hockey, Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login