Örebro HK vann SHL premiären mot HV71

By on 24 september, 2020
Arkivbild.

Då var det äntligen dags för premiär på SHL 2020 och i första matchen tog Örebro Hockey emot HV71 hemma i Behrn Arena.

Örebro som fick de två sista träningsmatcherna inställda vilket ställde laget något låga på matchträning, något man försökt kompensera med högtempoträningar. HV71 å andra sidan hade redan sin SHL premiär avklarad i vilken man förlorade mot Frölunda, så det var ett revansch suget HV71 som kom till Örebro.

Örebro började den första perioden bra och lyckades flera gånger skapa tryck på HV71  planhalva och efter åtta minuter satte Örebro ledningsmålet 1-0 genom Gustav Backström på en tekningsvtriant. HV71 låg på efter målet och bara minuten senare åkte Örebro på en utvisning som HV71 utnyttjade och kvitterade 1-1. Örebro vek inte ner sig efter kvitteringen utan fortsatte att sätta press på HV71 och i den 18 minuten styrde Stefan Warg in 2-1 och Örebro var åter i ledning. Mot slutet tryckte HV71 på ordentligt men perioden slutade 2-1 till Örebro.

HV71 satte full fart från start i den andra perioden och i den tredje minuten satte man kvitteringen till 2-2. Örebro jobbade sig dock in i matchen men efter en lång period för Örebro i offensiv zon så vände HV71 och satte i den åttonde minuten ledningsmålet 3-2 till HV71. Örebro fortsatte dock att kämpa och i den nionde minuten kunde man kvittera till 3-3. Dock ökade HV71 sitt tryck på Örebro och tog åter ledningen 4-3 vilket och blev slutresultatet i den andra perioden.

Början av tredje perioden bjöd på ett växlande spel där lagen turade om att anfalla men i och med att HV71 fick två spelare utvisade lyckades Örebro kvittera till 4-4. Efter målet laddade HV71 på ordentligt vilket resulterade i en utvisning där Örebro i powerplay kunde göra ytterligare ett mål och ta ledningen med 5-4. HV71 satsade efter målet allt framåt och tog även ut målvakten, men Örebro höll emot och vann premiärmatchen med 5-4.

Det blev en riktigt rafflande premiärmatch i Behrn Arena som var riktigt rolig att titta på med högt tempo och två lag som var ordentligt taggade, det var också roligt att se Stefan Warg göra mål för det var ju ett tag sedan. Annars tycker jag att spelet såg bra ut även om powerplayet i början av matchen inte var något vidare, detta fick man dock ordning på mot slutet av matchen med två powerplay mål. Efter permiären måste jag säga att jag är spänd på att se hur högt det här laget kan nå säsongen 2020/2021.

Första perioden Åttonde minuten mål Örebro, Gustav Backström 1-0 till Örebro. Nionde minuten utvisning Örebro,  två minuter Borna Rendulic tripping. Powerplay HV71, mål i tionde minuten Simon Önerud kvitterar 1-1. Tionde minuten utvisning HV71, två minuter Eric Martinsson slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 18 minuten mål Örebro, Stefan Warg 2-1. 14 minuten mål HV71, Linus Fröberg 4-3 till HV71.

Första perioden slutade 2-1 till Örebro HK
Skottstatistik första perioden Örebro HK 8 – 7 HV71

Andra perioden Tredje minuten mål HV71, Christian Sandberg kvitterar 2-2. Åttonde minuten mål HV71, Lias Andersson sätter ledningsmålet för HV71 3-2. Nionde minuten mål Örebro, Borna Rendulic kvitterade 3-3. Elfte minuten utvisning HV71, två minuter Simon Önerud slashing. Powerplay Örebro, inget resultat. 14 minuten mål HV71, Linus Fröberg gre åter HV71 ledningen 4-3.

Andra perioden slutade 3-1 till HV71
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 9 – 8 HV71

Tredje perioden Sjätte minuten utvisning HV71, 2+10 minuter Jesper Kokkonen tackling mot huvudet. Powerplay Örebro, inget resultat. Nionde minuten utvisning HV71, två minuter Lias Andersson fördröjande av spel. Powerplay Örebro, utvisning HV71, två minuter Christian Sandberg hooking. Powerplay 5 mot tre i 50 sekunder, mål Örebro, Joonas Rask kvitterar 4-4. Powerplay Örebro 5 mot 4 i 1,5 minuter, inget resultat. 14 minuten utvisning HV71, två minuter Didrik Strömberg holding. Powerplay Örebro, mål Borna Rendulic 5-4.

Tredje perioden slutade 2-0 till Örebro HK