Örebro HK vann sista försäsongsmatchen

By on 2 september, 2021

Det var åter dags för försäsongsmatch och Örebro HK tog emot Brynäs IF hemma i Behrn Area.

Örebro som jobbat med sitt lagbygge och som vunnit alla försäsongsmatcher hittills även om det var under förlängning senast mot HV71.

Den första perioden började lite tvekande där lagen kände på varandra och i den sjunde minuten kunde Brynäs ta ledningen 1-0. Efter målet började Örebro ta över matchen och i den 14 minuten kunde Örebro i nummerärt överläge kvittera genom Nick Ebert 1-1. Örebro fortsatte att ta över spelet men det blev inte fler mål i perioden som slutade 1-1.

Örebro började den andra perioden bra och förde spelet när Brynäs stack upp på kontringar. I den sjätte minuten fick Brynäs två utvisningar och i det nummerära överläget kunde Örebro i den sjunde minuten genom Robin Kovacs ta ledningen med 2-1. Efter målet fortsatte matchbilden som innan med Örebro som förde spelet och Brynäs som kontrade. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Även i den tredje perioden började Örebro bra och kunde styra spelet så Brynäs fick inte mycket med av spelet och i den tionde minuten kunde Rodrigo Abols sätta 3-1 i Brynäs kassen. Örebro fortsatte trumma på och i den 13 minuten kunde Mikka Salomäki utöka ledningen till 4-1 i nummerärt överläge. Sen blev det inte ens spännande och Örebro vann matchen med 4-1.

Ännu en fin match från Örebro där man åter visade att man är mycket vassa i powerplay. För övrigt såg spelet bra ut och man börjar nu komma upp i tempo så det ser lovande ut inför premiären den 11 September och jag ser verkligen fram mot den här SHL säsongen.

Matchen slutade Örebro HK 4-1 Brynäs IF