Örebro HK vann svängig match

By on 25 februari, 2023
Arkivbild

Under lördagen åkte Örebro HK till Karlstad för att ta sig an Färjestad BK i den 47 omgången av SHL 2022/2023.

Örebro kom till match med två raka förluster i bagaget och behövde en trepoängare för att hålla sig kvar bland topp sex lagen. Färjestad å andra sidan hade vunnit sina två senaste matcher och krigade för att behålla sin tredjeplats.

Matchen började lite trevande när lagen kände på varandra, men i den fjärde minuten kunde Färjestad ta ledningen 1-0 efter en fin spelvändning. Efter målet var det under en längre period bara Färjestad som gällde men sen jobbade sig Örebro in i matchen och spelet jämnades ut. Det var helt klart så att Örebro skulle vara nöjda med bara ett mål i baken. Första perioden slutade 1-0 till Färjestad. Efter målet fick Örebro kämpa för en reducering och i den 29 minuten kunde till slut Leo Carlsson sätta reduceringspucken 2-1.

Färjestad kom ut klart bäst även i den andra perioden och kunde i den 23 minuten utöka sin ledning till 2-0. Men nu började Örebro jobba upp sig och i den 29 minuten kunde Leo Carlsson reducera till 2-1. Efter målet jämnade Färjestad ut spelet och det blev mycket kamp. I den 36 minuten kunde dock Marcus Hardegård kvittera 2-2.

Den tredje perioden blev rejält svängig där Örebro började med att göra två snabba mål ,vilket ledde till att Färjestad bytte ut målvakten, efter bytet satte Örebro ett mål till. Sen började Färjestad att ta till baks spelet och reducerade i den 47 minuten 3-5 och i den 51 minuten till 4-5. Nu forcerade Färjestad för att kvittera och i den 59 minuten tog man ut målvakten, men Örebro lyckades freda sitt mål och vinna matchen med 5-4.

En inte allt för bra match från Örebros sida då man under stora delar av matchen var utspelade av Färjestad. Dock börjar man en återhämtning i den andra perioden där man kunde kvittera. Man fortsatte sedan bra i inledningen av den tredje perioden med tre ganska snabba mål, dock var man tydligen tvungna att släppa in Färjestad igen så att det blev onödigt spännande i slutet. Jag tycker ändå att det var starkt att vända matchen till vinst.

Nästa match spelar Örebro HK nu på tisdag den 28 februari hemma i Behrn Arena mot Växjö Lakers HC.