Örebro HK vann viktig match mot Luleå HF

By on 11 mars, 2021
Arkivbild.

Under torsdagen åkte Örebro HK till Luleå för att i den 47 omgången av SHL 2020/2021 ta sig an Luleå HF.

Örebro som senast vann mot Brynäs hemma. Luleå förlorade senast mot Skellefteå borta.

Matchen började jämnt och båda lagen skapade chanser, men det var Örebro som i den sjätte minuten kunde sätta ledningsmålet genom Kristian Näkyvä 1-0. Efter målet var det fortfarande jämnt med flera chanser för Luleå, me det var Örebro som i slutminutrarna kunde utöka ledningen genom Rodrigo Abols 2-0. Perioden slutade 2-0 till Örebro.

I den andra perioden fortsatte spelet att vara jämnt med chanser åt båda hållen, noterbart var att Jonas Enrot spelade mycket bra och gjorde många kvalificerade räddningar. Andra perioden slutade 0-0.

Den tredje perioden ägnade Örebro åt att spela på resultatet och Jonas Enrot fortsatte att storspela vilket ledde till att Luleå trots många skott på mål inte lyckades gör något mål och i den 20 minuten kunde Stefan Warg sätta 3-0 i tom kasse.

Jag tycker att detta var en solid insats och starkt av Jonas Enrot att hålla nollan i en så här viktig match, det verkar också som om att man fått styr på sitt boxplay vilket kommer att behövas i ett framtida slutspel. Örebro klev nu upp på en fjärdeplats i tabellen.

Nästa match spelar Örebro HK på Lördag den 13 Mars hemma mot Oskarshamns IK.

Första perioden Sjätte minuten mål Örebro, Kristian Näkyvä satte 1-0. 19 minuten mål Örebro, Rodrigo Abols satte 2-0.

Första perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Luleå HF 11-9 Örebro HK

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä Interference. Powerplay Luleå, inget resiltat. Sjätte minuten utvisning Luleå, två minuter För många spelare på plan. Powerplay Örebro, inget resultat. Nionde minuten utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki Hooking. Powerplay Luleå, inget resultat. 16 minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Slashing. Powerplay Luleå, inget resultat.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Luleå HF 10-5 Örebro HK

Tredje perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Linus Öberg Knätackling. Powerplay Luleå, inget resultat. 16 minuten utvisning Luleå, två minuter Niklas Olausson Olämpligt uppförande. Powerplay Örebro, inget resultat. 20 minuten mål Örebro, Stefan Warg satte 3-0 i tom bur.

Tredje perioden slutade 1-0
Skottstatistik tredje perioden Luleå HF 13-8 Örebro HK

Matchen slutade Luleå HF 0-3 Örebro HK
Skottstatistik matchen Luleå HF 34-22 Örebro HK