Örebro HK var numret för små i Malmö

By on 28 september, 2019

Örebro Hockey tog sig an Malmö Redhawks i den sjätte omgången av SHL, ett Malmö som inte har startat en säsong sämre på fyra år. Inför matchen hade Örebro åkt på tre raka förluster, noterbart var att Dominik Furch var tillbaka i Örebros mål.

Den första perioden utvecklades till en jämn, tajt tillställning där puckinnehav växlade mellan lagen. Örebro var uppe i hemmalagets zon och rörde runt då och då, tyvärr utan att få till något som var riktigt vasst, att Malmö kunde vinna perioden berodde på att gästerna åkte på en utvisning där hemmalaget kunde utnyttja överläget.

Den andra perioden inledde Örebro riktigt bra där de stod upp mot hemmalaget och befann sig bra mycket mer i Malmös zon än att behöva försvara sig, men ett sånt spel kräver kondition och det tar på spelarna och det kunde Redhawks utnyttja och utökade ledningen. Örebro kunde reducera men Malmö var betydligt effektivare såhär lång och svarade, hemmalaget vann även den andra perioden.

Malmö började bäst i den tredje perioden men i och med en Malmöutvisning kom Örebro in i matchen och matchen blev betydligt jämnare. I den 16 minuten fick Örebro ett lagstraff och valde i och med det att ta ut målvakten, Malmö tog chansen och satte 4-1 i genom Carl-Johan Lerby i tomt mål.

Sett till hela matchen var Malmö det bättre laget och även om Örebro stack upp och spelade bra ibland så var man för ojämna, men Malmö var numret för stora för Örebro denna kväll.

Nästa match är hemma mot Brynäs IF den 3 Oktober.

Matchfakta

Första perioden tionde minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda holding. Power play Malmö, mål i den elfte minuten Emil Molin 1-0.

Första perioden slutade 1-0 till Malmö
Skottstatistik första perioden Malmö Redhawks 12 – Örebro HK 8

Andra perioden andra minuten utvisning Malmö, två minuter Henrik Hetta hög klubba. Power play Örebro, ingen utdelning. Åttonde minuten mål Malmö, 2-0 Carl-Johan Lerby. 14 minuten mål Örebro, reducering 1-2 Ryan Stoa. 15 minuten mål Malmö, 3-1 Lars Bryggman. 19 minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving roughing. Power play Malmö, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 2-1 till Malmö
Skottstatistik andra perioden Malmö Redhawks 6 – Örebro HK 8

Tredje perioden inledde Malmö med power play i 29 sekunder, ingen utdelning. Sjätte minuten utvisning Malmö, två minuter Emil Molin tripping. Power play Örebro, ingen utdelning. 16 minuten Örebro lagstraff, tog ut målvakten, mål Malmö, Christoffer Forsberg gör 4-1 i öppet mål.

Tredje perioden slutade 1-0 till Malmö