Örebro HKs absolut sämsta match i sin SHL-historia

By on 1 december, 2022
Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro HK kom till spel i Behrn Arena mot Växjö Lakers, det gjorde man med tre förluster i bagaget, men spel i Berhn Arena betydde starkt stöd från läktarhåll. Senast lagen möttes 27 oktober vann på bortaplan, i kvällens match blev inte någon sprakande tillställning då Örebro mer eller mindre var osynliga på planen då man genomförde sin absolut sämsta match i sin SHL-historia.

Örebro har inte visat upp ett direkt respektingivande spel på sistone, den trenden fortsatte under inledningsperioden i kvällens match mot Växjö där gästerna kom till lägen där man kunde göra tre mål. Två av målen kunde faktiskt Örebro undvika, där defensiven var alldeles för tam. Örebro fick faktiskt till ett mål, inte direkt dåligt då man bara träffade motståndarmålet med tre skott och ett gick in.

I slutet av första perioden drog gästerna på sig två utvisningar vilket betydde att Örebro fick börja den andra med spel fem mot tre i 50 sekunder, innan starten av mellanperioden sa hemmatränaren Niklas Eriksson att med det övertaget så skulle man kanske kunna reducera bara energin infann sig. Inget av det där lyckades man med, varken mål eller energi infann sig under den andra perioden. Visserligen fick Örebro några riktigt vassa lägen där man normalt skulle om inte har gjort mål i alla fall träffat mål. Men nu var inte heller skärpan på plats och spelet så otroligt uddlöst ut, när signalen för periodvila två ljöd hade Växjö utökat ledningen med ytterligare två mål.

Var det någon som ens kunde hålla sig vaken i den tredje perioden, ja förutom de åskådare som var smarta nog att lämna arenan? Niklas Eriksson tyckte att det såg viljelöst ut, inte alls bra, no shit Sherlock. Det här måste vara en historisk dålig insats, fjärde raka förlusten och burop från läktarhåll efter matchen, burop som helt klart var välförtjänta. Man undrar också hur tänker spelarna för allt kan inte ligga på tränarstaben, vill inte spelarna vinna. För hur man än vrider och vänder på det ser de för mätta ut, man kanske ska försöka sig på något nytt. Niklas sa även i intervjun efter match att det här var konstigt, vi gör juh som vanligt inför match i våra förberedelser, det har vi gjort i alla år. Det där kanske kan vara något att titta på, kanske bara för det har juh fungerart förr, men vad vet jag. Just det, jag vet att om man inte får det resultat man vill får man gå igenom allt, då menar jag allt, skruva på grunden för den måste sitta. Såhär kan det inte fortsätta, jag tycker synd om de stackare på läktaren som valde att vara kvar matchen ut i hopp om en mirakelvändning. Pengarna tillbaka kanske?

Matchen slutade 1-5 med som det såg ut bara ett lag på isen, gästande Växjö Lakers.

Nästa match spelas på lördag i Behrn Arena där Örebro HK möter Malmö Redhawks i den 24 omgången, Malmö ligger i skrivande stund på näst sista plats. En match där Örebro kanske kan få revansch, jag hoppas det.


Matchfakta Örebro HK vs Växjö Lakers HC

Första perioden

 • 04.42 Mål Växjö, 0-1 Tobias Rieder.
 • 08.36 Mål Örebro, 1-1 Philip Holm.
 • 08.58 Mål Växjö, 1-2 Dan Sexton.
 • 17.25 Mål Växjö, 1-3 Erik Josefsson.
 • 18.50 Utvisning Växjö, två minuter Brian Cooper, Interference.
 • 20.00 Utvisning Växjö, två minuter Martin Lundberg, Hög klubb.

Första perioden slutade 3-1 till Växjö
Skottstatistik första perioden Örebro HK 3 vs Växjö Lakers HC 5

Andra perioden

 • 23.24 Utvisning Växjö, två minuter Brian Cooper, Tripping.
 • 31.01 Utvisning Örebro, två minuter Christopher Mastomäki, Interference.
 • 38.28 Mål Växjö, 1-4 Kalle Kossila.
 • 38.54 Utvisning Örebro, två minuter Filip Berglund, Roughing.
 • 38.54 Utvisning Växjö, två minuter Robert Rosén, Roughing.
 • 39.40 Mål Växjö, 1-5 Manuel Ågren.

Andra perioden slutade 2-0 till Växjö
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 6 vs Växjö Lakers HC 9

Tredje perioden

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 2 vs Växjö Lakers HC 12

Matchen slutade Örebro HK 1 vs Växjö Lakers HC 5
Skottstatistik matchen Örebro HK 11 vs Växjö Lakers HC 26

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login