Örebro Hockey viktig vinst hemma mot Skellefteå AIK

By on 27 oktober, 2018

Örebro Hockey spelar sin andra match på tre dagar, idag tog de emot Skellefteå AIK i Behrn Arena. Örebro kom till spel med endast en vinst av de sex senaste matcherna, den senaste hemma mot Timrå.

Redan i minut nummer ett i första perioden visade bägge lagen känslor och ingen av de ville vika ner sig, det intensiva spelet fortsatte, det gav och det togs. Det heta spelet fortsatte  genom hela perioden och utvisningarna haglade, ledningsmålet för Skellefteå kom under en sån. Bortalagets andra mål kunde de göra efter ett riktigt defensivt misstag från Örebros backar, positivt var att hemmalaget spelade en mycket bra hockey och de skapade många vassa chanser, dock utan resultat.

Örebro gjorde rent ut sagt en fantastisk andra period där de mer eller mindre styrde spelet, deras power play så klockrena ut där de skapade ett tryggt och organiserat spel. Något som gav utdelning i form av två mål, bägge gjorda i numerärt överläge.

Det var Skellefteå som började sista perioden bäst och tryckte tillbaka Örebro ordentligt, men hemmalaget svarade på bästa sätt och tog ledningen med fem spelade minuter. I sista perioden var det Skellefteå som dominerade från början, Örebro stack upp och i bortalagets offensiv och kunde ta ledningen. Men hemmalaget fortsatte som de hade börjat perioden genom att sjunka för lågt ner i egen zon och lät Skellefteå ha mer puck, kvitteringen kom och det såg ut som om att det hela skulle gå mot förlängning. Örebro ville annat och med 3.20 kvar av perioden gick de upp i ledning igen och kunde hålla tiden ut.

Örebro gjorde två riktigt bra perioder för att avsluta matchen med en sista del där de vacklade en aning, positivt var att spelet från matchen mot Timrå var med i  den här omgången och just nu ser det riktigt stabilt ut.

Örebro vann med 4-3 och i nästa omgång åker Örebro till Göteborg för att möta Frölunda HC.

Första perioden var inne i den nionde minuten när det delades ut en dubbelutvisning, Anton Hedman i Örebro och Petter Granberg i Skellefteå fick sätta sig för roughing. I den tolfte minuten var dags för en utvisning för Skellefteå, i slutet av samma minut fick Anton Hedman Örebro sätta sig för roughing och spel fyra mot fyra. Det var Skellefteå som fick utdelning och tog ledningen, 1-0 i den 13 minuten. I den 14 minuten utvisning Skellefteå. I den 15 minuten var det dags igen för en dubbelutvisning, Petter Granberg Skellefteå och Aaron Palushaj Örebro. I början av den 17 minuten var det dags för Christopher Mastomäki Örebro som åkte ut två minuter för holding, och i samma minut gjorde Skellefteå 2-0 genom en helt fristående Jonathan Pudas, generalfel av Örebro.

Perioden slutade 2-0 till Skellefteå
Skottstatistik Örebro 10 – Skellefteå 10

Andra perioden fjärde minuten, utvisning Skellefteå. Örebros power play gav utdelning, i slutet av den fjärde minuten reducerade Tylor Spink till 1-2. I den tolfte minuten åkte Skellefteå på en tvåminutare, utvisning för tripping. Örebro power play gav utdelning igen, kvitterat till 2-2 genom Shane Harper. 13.00 exakt kom en dubbelutvisning, Oscar Möller Skellefteå för goalkeeper interference och Kristian Näkyvä Örebro fick sätta sig för roughing och spel fyra mot fyra. 15 minuten utvisning för Skellefteå, Andreas Wingerli ut för tripping, 4 mot 3 för Örebro i 47 sekunder och spel 5 mot 4 i 1.13 minuter. I den 19 minuten drog Nick Ebert Örebro på sig en utvisning, han fick sätta sig för knätackling, Örebro får börja tredje perioden med en man mindre.

Perioden slutade 2-0 till Örebro
Skottstatistik Örebro 21 – Skellefteå 11

Tredje perioden inledde Örebro med en man mindre, men de klarade av underläget. I den femte minuten kom Örebros ledningsmål, Rodrigo Abols gjorde 3-2. I den åttonde minuten kom kvitteringen fram till 3-3, det dömdes mål efter en stunds videotittande. I den tionde minuten var det dags för en utvisning för Skellefteå, Örebro fick ingen utdelning under överläget. Med 3.30 minuter kvar tog Örebro ledningen, Jordan Boucher gjorde 4-3. I den 17 minuten var dags för en dubbelutvisning, Adam Pettersson Skellefteå samt Kristian Näkyvä för holding och spel fyra mot fyra.

Perioden slutade 2-1 till Örebro