Örebro Hockey åkte på stryk mot Färjestad BK

By on 1 februari, 2020

Örebro åkte till Karlstad för en drabbning mot ett Färjestad som hade inför matchen hade förlorat fem av sex omgångar, Örebro som hade tre förluster av de sex senaste omgångarna. Det blev även dramatiskt innan matchen då Glenn Gustafsson föll ihop under uppvärmningen och fördes till sjukhus för observation.

Örebro tryckte på ordentligt i den första perioden och var det bättre laget tills slutminutrarna fick man en utvisning och Färjestad kunde sätta ledningsmålet i powerplay. Den andra perioden började Örebro i powerplay som man inte fick någon utdelning men bara sekunder efter så kunde Linus Öberg sätta kvitteringspucken 1-1. Efter målet kom Färjestad tillbaks en stund efter målet men perioden tillhörde Örebro. Örebro började åter perioden bra men Färjestad åt sig stadigt in i matchen och i den 16 minuten gav det resultat då man kunde sätta ledningsmålet 2-1 genom Victor Ejdsell, i slutminuterna tog Örebro ut målvakten och i 19 minuten lyckades Färjestad göra 3-1 i öppen kasse genom Gustav Rydahl vilket  också blev slutresultat.

Jag tycker att Örebro gjorde en bra match men i slutänden var Färjestad för svåra och det var enligt min åsikt var det skyttet som var skillnaden där Färjestad vann skotten med en tredjedel fler gjorda skott.

Nästa match spelas tisdag den 11 februari hemma i Behrn Arena mot Oskarshamn klockan 19:00.

Första perioden sjätte minuten utvisning Färjestad, två minuter Johan Ivarsson slashing. Power play Örebro, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Örebro, två minuter Aaron Irving holding. Powerplay Färjestad, mål i den 19 minuten Per Åslund satte 1-0 till Färjestad. 20 minuten utvisning Färjestad, två minuter Gustav Rydahl holding. Powerplay Örebro.

Första perioden slutade 1-0 till Färjestad
Skottstatistik första perioden Färjestad BK 5 – Örebro HK 10

Andra perioden Örebro började med 1.40 i powerplay, ingen utdelning. Andra minuten mål Örebro, Linus Öberg kvitterar 1-1. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Robin Kovacs slashing. Powerplay Färjestad, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 till Örebro.
Skottstatistik andra perioden Färjestad BK 15 – Örebro HK 8

Tredje perioden Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson slashing. Powerplay Färjestad ingen utdelning. 16 minuten mål Färjestad, Victor Ejdsell gav Färjestad ledningen 2-1. 19 minuten mål Färjestad, Gustav Rydahl satte 3-1 till Färjestad.

Tredje perioden slutade 2-0 Färjestad