Örebro Hockey avgjorde matchen i andra perioden mot Frölunda HC

By on 6 december, 2018

Sparkade tränare, nya tränare, ny omgång i Svenska Hockeyligan och Marcus Weinstock tillbaka i truppen, vad kan gå fel?

I kvällens match var det konstellationen huvudtränare Niklas Eriksson, klubbikon Henrik Löwdahl och ingen mindre än Jörgen Jönsson som ledde Örebro Hockey när de tog emot Frölunda HC i den 23 omgången. Det var ett Örebro som inför matchen hade tagit 22 poäng på lika många matcher och bara hade Mora bakom, ÖHK som helt enkelt måste börja vinna.

Det var ett Örebro som kom ut i den första perioden och körde på riktigt ordentligt, som tidigare men med den skillnaden att trycket inte höll i sig lika länge som i tidigare matcher. Istället kom Frölunda in mer och mer i matchen och såg ut att ta över, men hemmalaget studsade till igen i den sista fjärdedelen och tog välförtjänt en ledning som stod sig tiden ut.

Örebro drog proppen ur i andra perioden där de inledde snabbt med att utöka ledningen, sen såg Frölunda till reducera och jämna ut resultatet. Men det hjälpte inte då hemmalaget red på vågen och gjorde tre mål på ca sju och en halv minut, riktigt bra spel då Örebro under den tiden hade två utvisningar som de klarade av bra. ÖHK avslutade perioden med en man mindre men klarade tiden ut, för att inleda den tredje med fyra man på isen.

Frölunda inledde jakten i den sista delen med högt intensivt spel, men spelet kom av sig då Marcus Weinstock gjorde sitt andra mål och luften gick ur matchen redan i den femte minuten av tredje perioden.

Noterbart är att det var första matchen på tre år som Örebro besegrade Frölunda, något som hemmalaget gjorde med råge. Sett över tre perioder gjorde Örebro en stabil insats, och de vann välförtjänt matchen där den var avgjord redan i andra perioden. Frölunda då, ja de gjorde absolut inte sin bästa insats på isen, håglöst och ingen som helst skärpa under de 60 minuter som det skulle spelas ishockey. Men det är viktigt i ett läge där tränare kommer och går, där det är en aning turbulent då spelar såna här vinster en viktig roll.

Det var ingenting som gick fel, avstängde Marcus Weinstock blev tvåmålsskytt, mål på grymt mycket målchanser, Eero Kilpeläinen hade en bra dag på jobbet och ett nästan fullsatt Behrn Arena fick äntligen jubla riktigt riktigt högt!

Tack vare den målrika vinsten för Örebro samt att Timrå föll borta mot Växjö Lakers så tog de sig upp ovanför strecket för negativt kval, en fantastiskt viktig start hur som helst och nu väntar Malmö Redhawks i Behrn Arena på lördag 8 december, där det antagligen kommer att vara ett helt annat motstånd.

Fakta:

Första perioden sjunde minuten dubbelutvisning Rodrigo Abols Örebro Roughing och Mats Rosseli Olsen Frölunda Crosschecking, spel fyra mot fyra i två minuter, ingen utdelning för något av lagen. Minut tolv utvisning två minuter, Rasmus Rissanen Örebro Slashing, Örebro som är sämst i SHL i boxplay klarade av underläget. Minut 16 1-0 Örebro, Rodrigo Abols gjorde målet.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 7 – Frölunda HC 6

Andra perioden första minuten 2-0 Örebro, Marcus Weinstock öppet mål. Minut tre utvisning, två minuter Nick Ebert Örebro Holding. Powerplay för Frölunda som gav utdelning, reducering 1-2, målet gjordes av Pathrik Westerholm. Minut sju utvisning Frölunda, Mattias Nörstebö två minuter för Holding. Powerplay för Örebro, 3-1 Nick Ebert i åttonde minuten. Minut tio 4-1 Örebro, mål av Jere Sallinen. Samma minut utvisning Örebro, Jonathan Andersson två minuter för Slashing. Boxplay Örebro, ingen utdelning för Frölunda. Minut 15 utvisning Örebro, Tom Wandell två minuter för Hooking. Powerplay för Frölunda, ingen utdelning i överläget. Minut 17 5-1 Örebro, Tom Wandell snirklade in målet grymt snyggt. Minut 19 utvisning Örebro, Jordan Boucher två minuter för Holding. Boxplay Örebro i 1.13 minuter som återstod av andra perioden, hemmalaget höll tätt perioden ut.

Andra perioden slutade 4-1 till Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 14 – Frölunda HC 14

Tredje perioden och Frölunda bytte målvakt, in Arvid Söderblom ut Johan Gustafsson. Örebro började med en man mindre i 47 sekunder, ingen utdelning för gästerna. Minut fem 6-1 Örebro, Marcus Weinstock gjorde sitt andra mål. Minut 15 7-1 Örebro, Aaron Palushaj gjorde målet.

Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro