Örebro Hockey besegrade Linköping i förlängningen

By on 18 januari, 2018

Ikväll tog Örebro Hockey emot Linköping HC hemma i Behrn Arena för den 39:e omgången av Svenska Hockeyligan.

Örebro började första perioden riktigt bra och fick också ett snabbt mål redan efter 2:23 genom Tylor Spink, men Linköping jobbade sig in i matchen och efter 5:30 så kvitterade man genom Patrik Mullen.

Genom fortsatt press tog Örebro tillbaka matchen, och i sitt första powerplay i matchen så tryckte Libor Hudacek in 2–1 målet. Ny ledning för Örebro, 2–1 stod sig sedan till periodens slut.

Andra perioden bjöd på ett böljande och slarvigt spel från båda lagen där lagen bytte chanser med varandra, det positiva för Örebro i denna perioden är att man spelade bra i boxplay.

I tredje perioden satte Örebro full fart och redan efter 59 sekunder tryckte Tom Wandell till och 3 – 1 var ett faktum. Efter detta mål kändes det som om Örebro försökte stänga matchen, vilket var lika effektivt som vanligt och man gav nu Linköping chansen att jobba sig tillbaka in i matchen. 3:32 in i tredje perioden sätter också Linköping ett reduceringsmål genom Niclas Lundgren.

Nu hade Linköping fått upp ångan, och 8:28 in i tredje var kvitteringen ett faktum då Olle Lycksell satte 3–3 bakom Örebros målvakt. Detta resultat höll sig till fulltid och matchen fick avgöras i förlängning.

Spelet tre mot tre som förlängningen avgörs i är något som Örebro börjar behärska efter ganska många sådana i år, 2:28 in i den så serverar Jonathan Andersson Daniel Viksten en smörpassning efter att först ha bränt ett friläge, Viksten förvaltar passningen väl och Örebro vinner bonuspoängen och matchen med 4–3.