Örebro Hockey fick bara med sig ett poäng mot Rögle BK

By on 26 september, 2019

Örebro Hockey tog emot Rögle BK i Behrn Arena i den femte omgången av SHL 2019, Örebro som kommer till start med två vunna och två raka förluster i bagaget senast. Vilket gjorde att tränare Niklas Andersson ställde om i formationerna där AIK-värvningen Max Lindholm petades inför kvällens match på grund av konkurrens på forwardsidan.

En annan ändring var att det var nyförvärvet från Leksand Jonas Arntzen stod i mål istället för Dominik Furch. Rögle hade inför matchen vunnit tre av de fyra senaste mötena med Örebro HK.

Matchinledningen präglades av ett högt tempo där Rögle inledde första minuten med ett bra tryck i Örebros zon, därefter kom hemmalaget tillbaka och fick till en bra press. Under de fem första minutrarna lyckades Örebro dra på sig två utvisningar och släppa in ett mål, målet kom under den första utvisningen redan i den tredje minuten. Spelet jämnade ut sig men det var fortsatt ett hyfsat högt tempo, Örebro kunde kvittera till 1-1 i den tionde minuten efter slarvigt försvarsspel av Rögle. Efter powerbreaket bedarrades tempot ordentligt, vilket ledde till öppnare ytor. Något som Örebro såg ut att gilla mest, det var hemmalaget som under de tio sista minutrarna var det bästa laget. Perioden slutade 1-1.

Det fanns tendenser till bra spel med frenesi i inledningen av den andra perioden, men det kom av sig redan i den andra minuten då Rögle drog på sig en utvisning. En utvisning där Örebro hade det riktigt svårt att få spelet att stämma, rörigt och ingen utdelning. Spelet blev utspritt där hemmalaget fick till spelet bäst, ÖHK kunde även ta ledningen efter lång pass över hela Rögles zon som gjorde att bortamålvakten inte riktigt hann med och 2-1 var ett faktum. Perioden slutade 1-0.

Örebro började tredje perioden i nummerärt underläge med man klarade av det utan att Rögle fick till några större farligheter, efter detta följde ett böljande spel där inget av lagen lyckades etablera något vidare spel på offensiv planhalva. Rögle kvitterade i den elfte minuten när Taylor Matson tog sig förbi Örebro försvaret och satte 2-2. Örebro skapade de bästa chanserna men saknade effektivitet medans Rögle tog vara på sin så efter full tid stod det 2-2.

Örebro tryckte på ordentligt och skapade en del lägen men även Rögle ordnade några snabba omställningar som blev farliga. Båda lagen radade upp chanser men målvakterna storspelade och det stod 2-2 efter förlängningen.

Nu blev det straffläggning där lagen missade sina första straffar men Leon Bristedt satte den andra straffen för Rögle, sedan missade övriga spelare sina straffar och Rögle fick med sig extrapoängen.

I straffläggningen märktes det att målvakterna var väl uppvärmda så det blev endast ett mål då Rögle satte den enda straffen genom Leon Bristedt.

Det känns lite märkligt att Örebro tappar den tredje perioden då man vinner skotten med 13-2 men det visar bara att man måste bli effektivare och ta vara på sina chanser. Annars tycker jag att Örebro gör en bra match även om man inte får med sig mer än en poäng.

Nästa match spelar Örebro borta mot Malmö på lördag den 28 september.

Första perioden tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Daniel Muzito Bagenda holding. Power play Rögle, 1-0 genom Kodie Curran. Fjärde minuten utvisning Örebro, två minuter Jordan Boucher boarding, power play Rögle ingen utdelning. Tionde minuten mål Örebro, Ryan Stoa kvitterade till 1-1. 15 minuten utvisning Rögle, två minuter Niklas Hansson holding. Power play Örebro, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Rögle BK 6

Andra perioden andra minuten utvisning Rögle, två minuter Adam Edström tipping. Power play Örebro, ingen utdelning. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Ryan Stoa hooking. Power play Rögle, ingen utdelning. 15 minuten utvisning Rögle, två minuter Taylor Matson tripping. Power play Örebro, 2-1 i den 16 minuten Aaron Irving. 17 minuten dubbelutvisning två plus två minuter slagsmål, Daniel Bertov Rögle och Glenn Gustafsson Örebro. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Kristian Näkyvä interference. Power play Rögle, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-0 Örebro
Skottstatistik andra perioden Örebro HK 5 – Rögle BK 17

Tredje perioden startade Rögle i powerplay med 1.33 minuter kvar, ingen utdelning. Elfte minuten mål Rögle, Taylor Matson kvitterar 2-2.

Tredje perioden slutade 1-0 Rögle
Skottstatistik tredje perioden Örebro HK 13 – Rögle BK 2

Förlängning

Förlängningen slutade 0-0
Skottstatistik förlängningen Örebro HK 2 – Rögle BK 7

Straffläggningen Rögle miss, Dennis Everberg. Örebro miss, Ryan Stoa. Rögle mål, Leon Bristedt. Örebro miss, Marcus Weinstock. Rögle miss, Niklas Hansson. Örebo miss, Sakari Salminen.

Strassläggningen slutade 1-0 Rögle