By on 13 oktober, 2018
Arkivbild från Örebro Hockey vs HV71 från Behrn Arena

Örebro Hockey åkte till Jönköping och Kinnarps Arena för att möta HV71 i den nionde omgången av SHL 2018/2019.

Inför dagens match hade Örebro inte fått en enda trepoängare på de sex senaste matcherna, medan HV71 vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Idag saknade Örebro dessutom Aaron Palushaj och Nick Ebert.

Första perioden började med en hög press från HV71 mot Örebros kasse, men Örebros försvar klarade av att avstyra detta i samarbete med Stefan Steen i målet. 06.32 sköt Anton Heikkinen ett rappt skott och 1 – 0 till HV71, vilken drömdebut. Nu kändes det som att Örebro låg steget efter hela tiden och mest fick slå från sig. 10.16 får Örebro dessutom Kristian Näkyvä utvisad och fick spela boxplay, HV71 hade dock inför denna match ingen vidare statistik gällande powerplay. Örebro försvarade sig bra men när Lehtonen spelade över till Robin Figern så ställde man hela Örebro boxen och 2 – 0 till HV71. 13.12 har Örebro en jättechans men Tylor Spink fick inte upp pucken så målvakten kunde rädda med benskyddet. 13.26 blev Didrik Strömberg utvisad för HV71 och Örebro fick chansen att spela powerplay, men Örebro hade som så många gånger tidigare denna säsong förtvivlat svårt att få till ett uppställt spel. Det kändes stundtals som att HV71 inte alls var en spelare mindre på plan, följaktligen klarar HV71 av detta numerära underläget utan att Örebro har några farligare chanser. Nu blev det åter full fart från HV71 och Örebro fick ägna sig åt försvar resten av perioden.

Första perioden 2 – 0, matchen 2 – 0.

Andra periodens inledning kändes något mer jämn än första och 0.48 fick HV71 Christoffer Persson utvisad så Örebro fick en ny chans att spela powerplay. Denna gång lyckades Örebro bättre med att producera ett ordentligt uppställt spel och man skapar ett par bra chanser. Det var nu ett helt annat Örebro jämfört med den första perioden, nu stod man upp mot HV71 och spelade ett betydligt snabbare spel. 6.21 blev Mattias Tedenby utvisad för HV71 och ännu en chans att kvittera i powerplay, Örebro lyckas tyvärr inte kvittera men presterar ännu en gång ett bra powerplay vilket är skönt att se. Precis efter att HV71 blivit fulltaliga har Örebro en riktigt bra chans och i samband med den blir Christoffer Persson 8.27 utvisad och ännu ett powerplay för Örebro. Örebro fortsatte att spela bra i powerplay och det vara en storspelande Jonas Gunnarsson i HV71 målet som såg till att Örebro stod utan mål även denna gång. 11. 28 blir Christoffer Törngren utvisad 2 + 2 minuter för hög klubba så nu skulle väl en kvittering vara möjlig. Ännu en gång spelade Örebro ett bra powerplay men Jonas Gunnarsson fortsatte att spela bra så HV71 klarade även denna utvisning. 15.32 blir HV71 drabbade av ännu en utvisning denna gång på Hartin Fehervary och Örebro fick spela powerplay för sjätte gången denna kväll. Jag måste säga att HV71 spelade ett mycket bra boxplay och även om Örebro spelade bra så dödade de även denna utvisning. 18.58 fick Örebro Tyson Spink utvisad och fick nu spela boxplay, detta klarade man dock till slutsignalen för perioden.

Andra perioden 0 – 0, matchen 2 – 0.

Tredje perioden fick HV71 börja med powerplay men Örebro lyckades döda även denna knappa minut innan de var fulltaliga. Nu kändes spelet jämnare än det gjort tidigare i matchen med ett spel som växlade fram och åter, ungefär fem minuter in i perioden lyckas HV71 bita sig fast i Örebros zon och 5.16 så slår Sebastian Wännström in 3 – 0. Efter målet blev det åter mycket HV71 och Örebro fick ägna sig åt försvar men kom upp på kontringar. Örebro lyckades för en stund hålla sig kvar i offensiv zon och 9.46 slog Linus Arnesson in reduceringen för Örebro till 3 – 1. Örebro fick nu lite mer energi och lyfte sitt spel men hade fortfarande förtvivlat svårt att göra mål samtidigt som HV71 spelade bra. Lagen bytte ny chanser och det blev en del vassa men de båda målvakterna fortsatte spela bra. Mot slutet av perioden satsade Örebro allt framåt och tog även ut målvakten, nu forcerade man ordentligt men lyckades inte reducera.

Tredje perioden 1 – 1, matchen 3 – 1.

Sammanfattat så fortsätter Örebro att brottas med sin oförmåga att göra mål och det blev inte bättre för att Aaron Palushaj och Nick Ebert var borta denna match. Det positiva var att om man bortser från det första så såg powerplay spelet bättre ut än på länge.

Matchen HV71 3 – 1 Örebro Hockey.