Örebro Hockey förlorade mot Djurgården i förlängning

By on 10 mars, 2018
Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog emot Djurgården för den sista matchen för säsongen, en match som saknade betydelse för Örebro då man redan säkrat sin plats i SHL för nästa säsong genom vinsten mot Mora borta dock krävdes minst ett poäng för Djurgården att säkra en andra plats.

Örebro började matchen bra men Djurgården tog kommandot i matchen då man efter 3:19 tog ledningen trots att man då befann sig i numerärt underläge. Djurgården var starka i sin skridskoåkning och man såg att detta var ett av topplagen i SHL och utökade i slutet av första perioden utökade man ledningen till 0 – 2 ett resultat som höll sig perioden ut.

Där efter skärpte Örebro till sig och i andra perioden lyckades man reducera till 1 – 2 en mycket viktig reducering, laget fortsatte att hålla ett högt tryck men Djurgården skapade hela tiden farligheter men Örebro höll emot.

Spelet fortsatte att bölja fram och tillbaka i tredje perioden kvitterade Örebro till 2 – 2 och det höll sig till full tid. Djurgården vann sedan i förlängningen och de slutar nu på en andra plats, Örebro slapp också den förlust som i första halvlek såg trolig ut och lyfter si framför allt i andra perioden.

Jag funderar dock på vad Örebro skall hitta på inför nästa säsong då man nu inte håller mot topplagen och ofta har svårt även mot bottenlagen, man har nu också många kontrakt som går ut så det återstår ett digert jobb för att sy ihop ett konkurrenskraftigt lag till nästa säsong.