Örebro Hockey förlorade mot tabelljumbon Rögle BK

By on 11 oktober, 2018
Arkivbild från Örebro Hockey vs Rögle BK

Örebro Hockey åkte under torsdagen till Lindab Arena för att ta sig an tabell Jumbon Rögle i den sjunde omgången av SHL 2018/2019.

Rögle hade bara tagit ett poäng hittills denna säsong och inte vunnit en enda match efter, så det var ett Rögle som var mycket sugna på att vinna och tittade man på statistiken så talade den helt klart för Rögle då man vunnit de fyra senaste mötena mot Örebro. Örebro hade å andra sidan visat en mycket bra form på bortaplan och tre vunna matcher av de senaste fem inför denna match så frågan var om man skulle kunna betvinga Rögle spöket.

Första perioden började Örebro slarvigt och redan efter 1.22 minuter var det nära för Rögle när Rasmus Rissanen snappade åt sig en förlupen puck men Eero Kilpeläinen räddade. Örebro försökte trycka på men efter 2.58 minuter slår Jonas Ahnelöv in 1 – 0 till Rögle som tog ledningen för första gången den här säsongen. Nu verkade det som om Örebro skärpte till sig och man etablerade spel i Rögles zon och balnd andra Tom Wandell hade bra chanser men inget mål, 5.26 får Örebro Aaron Palushaj utvisad och Rögle fick chansen att spela i numerärt överläge, man lyckades dock inte få till någon riktig farlighet. Nu följde en sekvens med växlande spel utan några större chanser men 9.38 blir Örebros Jere Sallinen utvisad för charging och åter powerplay, under detta powerplay visar Rögle varför man ligger sist i SHL och farligaste läget hade Örebro genom Olle Liss i boxplay. Efter Örebros boxplay så växlade de upp tempot och Rögle fick inte mycket uträttat, tyvärr fick Örebro inte heller till några vidare avslut. 15.07 har Örebro ett bra läge när Jordan Bourcher avlossar ett skott mot Rögles kasse men Justin Pogge räddar. Efter detta lyckades Rögle etablera spel i Örebros zon och bästa läget kom när Ben Yodas fick till ett bra skott mot Örebros mål. 17.28 blir Kodie Curran utvisad och Örebro fick jaga kvittering i numerärt överläge något man inte varit så bra på hittills denna säsong. Örebro lyckas få till några bra chanser bland annat när Anton Hedman klev in framför Rögles kasse, men inga mål detta powerplay heller och perioden slutar 1 – 0 till Rögle.

Första perioden 1 – 0, matchen 1 – 0.

Andra perioden startade Örebro med full fart framåt och skott mot Rögles mål efter bara 30 sekunder men utan resultat, dock kändes det som om det var Örebro som förde spelet och 3.12 blir Rögles Alen Bibic utvisad, Örebro fick åter chansen att spela powerplay . 4.41 har Rögle ett jätteläge i numerärt underläge när Linus Sandin får ett en mot en situation men Eero Kilpeläinen räddade. Nu blev det väldigt öppet spel och det var bara två mycket bra målvakter som såg till att det inte blev några mål. Med drygt 7 minuter spelade kändes det som att ett mål för Rögle var mycket närmare än för Örebro, 7.37 in i perioden blev Marcus Weinstock utvisad och Rögle spelade powerplay. I detta powerplay spelade Rögle mycket bättre men efter halva powerplayet tappade de spelet och Örebro lyckades spela av detta. Nu hade Rögle jobbat sig in i matchen och Örebro skapade inte så mycket längre, även om Marcus Weinstock 11.32 lyckades få till ett bra skott mot Rögles kasse. Örebro kunde i detta skede att tacka sin målvakt Eero Kilpeläinen att man fortfarande bara låg under med ett mål. 12.39 blir Rögle backen Kodie Curran utvisad och ännu ett powerplay för Örebro. Detta var det bästa powerplay man presterat i denna match och Rögle kunde tacka Justin Pogge för att det inte blev något mål. Nu om Örebro tillbaka och det blev mycket kamp på planen då båda lagen kämpade förtvivlat för att ta kontroll över matchen, efter periodens slut blev det ett ordentligt gruff mellan flera av spelarna vilket resulterade i att fyra spelare från vardera laget fick börja tredje perioden i utvisningsbåset. 

Andra perioden 0 – 0, matchen 1 – 0.

Tredje perioden fick startas i spel fem mot fem då man valde att kvitta utvisningarna som blev i eftermälet av gruffet efter andra perioden. Det kändes som om det var Rögle som hade mest energi i början av början av perioden men båda lagen hade svårt att få till något riktigt bra spel. 3.58 blir Jonas Ahnelöv utvisad för Rögle och Örebro fick chansen att upprepa det fina powerplay man presterade mot slutet av andra perioden, men Rögle lyckas klara av även detta. Örebros bästa chans under detta powerplay var Tylor Spinks skott i stolpen. Nu var det tätt mellan avblåsningarna och svårt för lagen att skapa något riktigt spel, detta ledde till att spelet blev väldigt böljande. 9.15 blir Jonathan Andersson utvisad efter ett ganska långt Rögle anfall och nu fick de spela powerplay. I detta powerplay lyckades de dock inte få till något vidare spel och målchanserna uteblev i princip helt. 12.37 får Rögle periodens dittills bästa chans då Simon Ryfors kommer fri mot Eero Kilpeläinen som släpper retur och pucken är ute och dansar en stund innan Örebro kan slå undan. 16.28 får Rögle ett två mot en läge som Leon Bristedt tar vara på och 2 – 0 för Rögle är ett faktum. 17.09 blir Glenn Gustafsson utvisad för Örebro och Simon Ryfors för Rögle efter ett gruff så nu blev det spel fyra mot fyra, 18.40 tar Örebro ut målvakten men man tappar pucken och i eftermälet av detta blir Marcus Weinstock utvisad. Nu var det bara Rögle för hela slanten och Örebro förlorade ännu en gång borta mot Rögle.

Tredje perioden 1 – 0, matchen 2 – 0.

Sammanfattat så fortsätter Rögle spöket att härja för Örebro och det var Rögle som helt enkelt ville vinna mest denna kväll. Klart bäst i båda lagen var målvakterna och utan dem hade siffrorna varit betydligt högre. Örebro måste fortfarande bli bättre i powerplay annars kommer man inte att vinna de tighta matcherna.

Nästa match spelar Örebro Hockey borta mot HV 71 nu på lördag den 13 oktober klockan 18:00.

Matchen slutar Rögle BK 2 – Örebro Hockey 0 tre poäng till Rögle BK.

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login