Örebro Hockey gick ner i tredje perioden

By on 24 februari, 2018

Örebros första match efter OS-uppehållet var mot Frölunda HC i Behrn Arena, Frölunda som hade fem stjärnor borta i OS-spel hade två av dessa tillbaka i spel.

Första perioden började Örebro bra med ett frejdigt spel, i den femte minuten var det Linus Arnesson i Örebro HK som åkte ut för hooking. Örebro klarade av underläget bra, och i den åttonde kunde Tom Wandell ge Örebro ledningen med 1-0. 1.08 minuter senare i den nionde minuten, kunde Carl Grundström i Frölunda kvittera till 1-1. I den 15 minuten blev det en dubbelutvisning efter en uppgörelse bakom Axel Brages mål mellan Jonathan Andersson i Örebro HK och Mats Rosseli Olsen i Frölunda, två minuter var på botbänken. I den 17 minuten kunde Örebro gå upp i ledning 2-1, det var nyförvärvet Ari Gröndahl i Örebro HK som stod för målet. Örebros första period var riktigt bra och spelet såg bra mycket mer fartfyllt ut än tidigare, chanserna som uppstod var både hetare och fler än i tidigare matcher. Bägge lagen visade upp ett frejdigt spel, i power-play var det Frölunda som var vassast.

Skottstatistiken Örebro 8 – Frölunda 4
Första perioden slutade 2-1 till Örebro, matchen 2-1 till Örebro

Andra perioden hann inte gå mer än 18 sekunder när Viktor Ekbom i Örebro HK åkte ut för holding, Frölunda hade ett bra tryck men Örebro stod emot och det var fortsatt 2-1. I den tredje minuten åkte Ryan Lasch i Frölunda ut efter ett gruff framför Axel Brage, Örebro kunde inte utnyttja sitt överläge. Med tio minuter spelade av perioden såg Örebro riktigt bra ut och de var helt klart med i matchen, Frölunda pressade på men hemmalaget stod emot bra. I den 14 minuten åkte Victor Bartley i Örebro HK ut för cross-checking, överläget för Frölunda gav utdelning i den 15 minuten då Carl Grundström i Frölunda kvitterade till 2-2. Det tog inte lång tid innan Örebro hade återtagit ledningen, 3-2 gjordes av Örebros andra nyförvärv Nick Ebert. I den 18 minuten åkte Joel Mustonen i Frölunda ut för holding, Örebro fick inte ut något av överläget men fortsatt i ledning 3-2. I mitt perioden fortsatte sitt offensiva spel och det skapades en hel del framåt, spelet var jämnt och det var inget av lagen som var direkt i överläge.

Skottstatistik Örebro 11 – Frölunda 13
Andra perioden slutade 1-1, matchen 3-2 till Örebro.

I den fjärde minuten av den tredje perioden gjorde Max Friberg i Frölunda mål, det var kvitterat till 3-3. I den femte minuten åkte Linus Arnesson i Örebro HK ut för interference, med 17 sekunder kvar av underläget kunde Ponthus Westerholm ge Frölunda ledningen med 4-3. Utvisning i den åttonde minuten för Ponthus Westerholm i Frölunda, holding. 12 sekunder in i Örebros power-play kunde Frölunda utöka ledningen till 5-3 genom Christoffer Ehn, målet kom efter en spelvändning. I den 17 minuten kom det en dubbelutvisning, det var Victor Bartley i Örebro HK och Adam Pardy i Frölunda som fick två minuter vardera för roughing. I spel fyra mot fyra kunde Örebro reducera till 4-5, det var Jeremy Williams som gjorde målet. Med 1.18 minuter kvar av perioden begär Örebro time-out, efter den väljer de att ta ut målvakten. Nu hjälpte inte den taktiken när Frölunda kunde göra 6-4 i den sista minuten, matchen var avgjord.
Frölunda kom ut som ett SHL-lag i den sista perioden och visade upp ett riktigt bra tryck mot Örebros zon, tre mål inom de åtta första minuterna och det kändes stabilt för bortalaget. Örebro var nära när de gjorde sitt fjärde mål och det skilde bara ett mål, men med Örebros målvakt Axel Brage i båset och en man mer är en tappad puck förödande.

Skottstatistik Örebro 9 – Frölunda 10
Tredje perioden slutade 4-1 till Frölunda, matchen 6-4 till Frölunda

Sammanfattat så såg det riktigt bra ut från start, både spel och puck var snabbt och det var Örebro som startade bäst. Frölunda var trögstartade och det hade att göra med att de hade hela fem stjärnor med i Sveriges OS-trupp, vilket innebar att de inte har kunnat träna ihop som Örebro under uppehållet. Nu hade Örebro med sig tre nyförvärv i matchen, två helt nya i form av Ari Gröndahl och Nick Eberg samt Jeremy Williams som har varit i truppen ett tag. Alla tre fanns med i målprotokollet när slutsignalen ljöd, och trion var en bidragande orsak till Örebro nytändning. Men som det storlag som Frölunda är så vet de när de ska trampa igång maskineriet, något de gjorde i den sista delen, något som Örebro inte kunde stå emot. Med sex omgångar kvar av grundserien måste tränare Niklas Sundblad få till laget ordentligt, hitta ett recept hur man ska få till defensiven och täcka till de luckor som uppstår när motståndarna trampar igång. Nu förlorade Mora hemma mot Rögle och det är fortsatt två poäng upp till Örebro för dalalaget som ligger på näst sista plats. Med sex omgångar kvar har Örebro Skellefteå borta, Växjö hemma, Färjestad borta, Karlskrona hemma, Mora borta och Djurgården hemma i sista omgången. Örebro har två måstematcher kvar i form av Karlskrona hemma och Mora borta i omgången efter, vinner man inte dem så är det kval nedåt.