Örebro Hockey gjorde vad man behövde mot Karlskrona

By on 6 mars, 2018

Örebro Hockey spelade antagligen sin viktigaste match för säsongen i kvällens tillställning mot Karlskrona i den 50 omgången, ÖHK tog emot ett Karlskrona som låg sist inför kvällens möte i en ödesmatch, streckdramatik på hög nivå.

Första perioden började Örebro med bra tryck och intensivt spel, i den tredje minuten drog de på sig en utvisning då Daine Todd fick sätta sig för puck över sarg, ÖHK klarade av underläget. Med tio minuter spelade av perioden var det hemmalaget som hade bäst tryck, men Karlskrona var inte helt ofarliga och de stack upp då och då. I den tolfte minuten fick Sakari Manninen ett jätteläge, helt öppet mål men totalmissade skottet. I den 13 minuten åkte Anton Hedman i Örebro HK ut för hooking, det gavs och togs. I den 14 minuten åkte Konstantin Komarek i Karlskrona HK ut för hooking, spel fyra mot fyra. Örebro fick spela fem mot fyra i en minut, Karlskrona klarade av underläget. I den 18 minuten var det dags för utvisning igen, den här gången var det Mattias Guter i Karlskrona HK som åkte ut för tripping och Örebro fick ett överläge i slutet av perioden, Örebro kunde utnyttja utvisningen och Tom Wandell kunde ge hemmalaget ledningen i den 19 minuten.

Det var inget sprudlande spel från något av lagen, men det var Örebro som var det starkaste och hade mer vassa chanser. Karlskrona stack upp lite då & då men var aldrig riktigt nära, och man vinner inga matcher när man sitter i utvisningsbåset, något som visade sig då Örebro kunde göra sitt ledningsmål i power play.

Skottstatistik första perioden Örebro 9 – Karlskrona 7
Första perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 1-0 till Örebro

Andra perioden var två minuter gången när Daniel Viksten i Örebro HK utökade ledningen till 2-0, ett viktigt tidigt mål. Karlskrona var piskade att vinna men såg ut att ligga efter i varje läge, i den sjätte minuten fick Tylor Spink i Örebro HK ett friläge mitt i slottet. Tylor gjorde inte några misstag och han förvaltade det väl fram till 3-0, efter målet tog Karlskrona time-out. I den 14 minuten åkte Jonathan Andersson i Örebro HK på en utvisning för låg tackling, Karlskrona flyttade pucken bra men det uppstod aldrig några riktigt farliga lägen och hemmalaget klarade av underläget. Örebro fortsatte att jobba på bra och i den tionde minuten kunde de gå upp till 4-0, Daniel Viksten gjorde målet och var tvåmålsskytt och uppe i 100 poäng i SHL. I den 15 minuten åkte Anton Hedman i Örebro HK ut för cross-checking, bortalaget surrade på bra i Örebros zon men fick ingen utdelning.

Örebro gjorde vad man behövde i mittperioden när man tog ett stadigt grepp om spelet, det märks varför Karlskrona är tabelljumbo. Gästerna vill mycket men trampade luft, det uppstod inget av värde när de försökte att komma upp i banan och Örebro hade inga problem att spela ut.

Skottstatistiken andra perioden Örebro 13 – Karlskrona 12
Andra perioden slutade 3-0 till Örebro, matchen 4-0 till Örebro

Med fem minuter spelade av den tredje perioden böljade spelet fram och tillbaka, det hade inte uppstått några direkt farliga lägen. I den sjunde minuten punkterade Örebro matchen genom Joakim Andersson då han satte 5-0, målet kom efter slarv från Karlskrona. Efter målet stod inte Karlskrona upp direkt bra och det kändes som om att det var lika bra att spela av matchen och ta nya tag, med fem minuter kvar så var det i princip bara Örebro på banan.

Sista delen kunde Örebro spela av och även dra ifrån med ytterligare ett mål, Karlskrona orkade inte hela vägen ut.

Skottstatistiken tredje perioden Örebro
Tredje perioden slutade 1-0 till Örebro, matchen 5-0 till Örebro

Sammanfattat så gjorde Örebro det laget behövde och inte så mycket mer egentligen, det var ett Karlskrona som visade varför man är ett bottenlag och de var inte något riktigt motstånd. I nästa möter Örebro Mora borta i en riktigt viktig match då Mora slog Brynäs i kvällens omgång och är fortsatt tre poäng efter, det var ett starkt Mora som vände ett tvåmålsunderläge till vinst med 6-2. Örebro kan vänta sig ett vilt jagande Mora i nästa omgång, och med hemmaplan för Mora så blir det inte lättare.