Örebro Hockey ner under kvalstrecket

By on 10 februari, 2018

Örebro Hockey förlorade stort hemma mot Luleå och klarade inte av att dra ifrån Mora i bottenträsket av tabellen, Mora som hade match 18.00 hemma mot Färjestad kunde vid vinst eller två poäng ta sig förbi Örebro och upp precis över strecket.

Mora gjorde en riktig bra insats mot Färjestad hemma i Jalas Arena, laget tog ledningen mot Färjestad två gånger i den första perioden som slutade 2-1 till hemmalaget. I den andra perioden slutade oavgjort och Mora fortsatt i ledning, den tredje kunde Färjestad vinna med 2-1 och ta matchen till förlängning.

Förläningen slutade mållöst och dramat vidare till straffar, där var Moras målvakt hetast och spelarna kallast och de kunde ta två poäng.

Det var två riktigt viktiga poäng då det tog laget upp över kvalstrecket och skickade ner Örebro Hockey i träsket, Örebro har en omgång mindre än de andra lagen och den ska de spela kommande torsdag 15 februari borta mot Brynäs, vid vinst där så är det ÖHK som är uppe säker mark.