Örebro Hockey signar med ny back

Av på 30 juli, 2022
Arkivbild

Örebro Hockey har skrivit kontrakt med en ny back nämligen Philip Holm, det meddelade klubben via sin hemsida under gårdagen.

Philip kommer närmast från Jokerit där han på 39 KHL matcher noterade 10 mål och 15 assist. Philip är 30 år gammal och representerade även Sverige under OS i Peking.

2017 var Philip med och tog VM guld med Tre Kronor i Tyskland och har under sin karriär hunnit med att spela i NHL, AHL, NL samt KHL. I SHL har Philip tidigare spelat för Djurgården och Växjö.

Örebro Hockeys avtal med Philip sträcker sig över säsongen 2024/2025.

– Philip är spelare som vi varit intresserade av under en längre tid och nu är vi väldigt glada över att kunna välkomna Philip till oss. I Philip får vi in en skridskoskicklig back som kommer hjälpa oss över hela banan. Philip kan spela alla spelformer och har även en offensiv uppsida som vi hoppas kunna utveckla ytterligare i vår miljö, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.

– Det känns otroligt bra att allt är klart och jag är väldigt taggad på att ansluta till laget på måndag. Jag är glad att allt har löst sig med mitt kontrakt Jokerit och för mig var det viktigt att få vara på plats från start när säsongen nu drar i gång. Jag känner Stefan Nyman sedan tidigare och har bara positiva saker att säga om honom. Jhonas Enroth och Mathias Bromé har jag träffat på landslagssamlingar så det blir kul att träffa dem och alla andra på måndag, säger Philip Holm på klubbens hemsida.

Philip Holm

  • Ålder: 30 år
  • Position: Back
  • Längd: 186 cm
  • Vikt: 86 kg
  • Moderklubb: Huddinge IK
  • Aktuellt: Nytt kontrakt med Örebro Hockey över säsongen 2024/25

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Örebro HK

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in