Örebro Hockey tappade tre poäng mot Brynäs IF

By on 19 december, 2019

Det var Gävle och Brynäs som var målet för Örebro Hockey i den 26 omgången av Svenska Hockeyligans sista omgång innan juluppehållet, Örebro mötte ett Brynäs som inför matchen rörde om i kedjorna efter efter storförlusten senast mot Djurgården.

Den första perioden startade bägge lagen avvaktande, inget av lagen tog något riktigt initiativ. Lågt tempo och ”känna på spel” fram till den elfte minuten då Brynäs spräckte nollan, där och då kunde man tro att Örebro skulle sätta fart. Men inte det inte, det var hemmalaget som ökade tempot vilket gjorde att gästerna inte riktigt hängde med. Örebros spel blev statiskt och passarna blev mer eller mindre bortkastade, Brynäs tempoökning för övrigt var inte speciellt högt, mer beskriven som en svalkande vind.

Det var brynäs som satte högst fart redan från starten av den andra perioden. Brynäs fick även det första målet när Stefan Warg åkte på en utvisning, men Örebro jobbade på och i slutminuten fick Örebro sin reducering när man fick spela powerplay och Ryan Stoa kunde göra ett mycket snyggt mål. Det var dock inte någon tvekan om att även den andra perioden gick till Brynäs.

Örebro började den tredje perioden på ett helt annat sätt än de två föregående perioderna och skapade ett betydligt lugnare och bättre spel. Örebro presterade ett fysiskt spel som helt klart störde Brynäs men samtidigt var för många misstag och bjudningar när man skulle anfalla för att det skulle kännas tryggt. Man fortsatte dock at spela bra i Örebro och de skapade flera riktigt bra chanser men man lyckades dock inte få in något kvitteringsmål och matchen slutade 2-1 till Brynäs.

Det här var ingen speciellt bra match för Örebro och även om man gjorde en bra tredje period så räcker det inte med en bra period av tre för att vinna matcherna. Man måste få bukt med slarvet i uppspelen för att kunna vinna matcherna framöver.

Nästa match spelar man även den borta mot Skellefteå AIK den 26 december.

Första perioden elfte minuten mål Brynäs, Lukas Kilström 1-0. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Jonathan Andersson tripping. Power play Brynäs i 22 sekunder, ingen utdelning.

Första perioden slutade 1-0 till Brynäs
Skottstatistik första perioden Brynäs IF 8 – Örebro HK 7

Andra perioden inledde Brynäs med power play i 1.38 minuter, utan resultat. Åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Holding. Powerplay Brynäs, mål Greg Scott 2-0 i den 10 minuten. 15 minuten utvisning Örebro, två minuter Stefan Warg Olämpligt uppförande, Powerplay Brynäs, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Brynäs, två minuter Jonathan Sigalet hooking. Powerplay Örebro, mål Ryan Stoa 1-2 reducering i 20 minuten.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden Brynäs IF 4 – Örebro HK 7

Tredje perioden 15 minuten utvisning Brynäs, två minuter Jacob Blomqvist slashing. Powerplay Örebro, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Brynäs, två minuter Lukas Kilström roughing. 20 minuten utvisning Örebro, två minuter Joonas Rask roughing. Spel fyra mot fyra, inget resultat.

Tredje perioden slutade 0-0