Örebro Hockey tappade viktiga poäng borta mot Timrå IK

By on 1 december, 2018

Örebro HK tog sig till Timrå för en grymt viktig match, Timrå är laget som låg två poäng på platsen ovanför innan matchstart. Vid vinst för Örebro var det de som skulle ligga en poäng före, men vid förlust skulle glappet utökas till fem poäng, en måstematch för Örebro.

Inför matchen var det bara Marcus Weinstock som saknades i laget, Örebro som är sämst i serien i boxplay var tvungna att hålla sig på isen. För att få ordning på boxplay har ÖHK tränat extra på det, även spelare som normalt inte är med i defensiven.

Det var Örebro som var det klart bästa laget i första perioden och mer eller mindre dominerade spelet, även när de fick spela boxplay (där Örebro normalt är sämst i serien) gjorde de det lysande, extraträningen har uppenbarligen gett resultat och ÖHK gick till periodvila i ledning.

Timrå kom ut i andra perioden med en helt annan energi och matchen tog ny riktning, det gav och togs perioden igenom från båda lagen men det var Timrå som vann den efter att ha kvitterat i numerärt överläge.

Den sista delen var det kamp som gällde, chanser och möjligheter från bägge lagen men inget av de kunde avgöra och matchen till förlängning.

Timrå avgjorde matchen med två sekunder kvar i en tilltrasslad situation där pucken låg fri, och Örebro trodde att det var avblåst.

Sett till matchen i helhet gjorde Örebro en grym första period och borde ha haft en större ledning, Timrå kom ut och visade upp en helt annan inställning men ÖHK stod upp bra. Nu släppte gästerna in mål i boxplay, något som Örebro hade tränat men fick inte full utdelning i spel i underläge. Matchen utvecklades i de två sista perioderna blev mer eller mindre en krigarinsats där bägge lagen gruffade, stökade och släppte inte mycket till varandra.

Att Örebro förlorade matchen berodde på ouppmärksamhet där defensiven borde ha haft mer koll på om domaren verkligen hade blåst av och självklart var pucken var, nu kunde hemmalaget trycka in pucken och få med sig extrapoängen vilket innebär att Timrå i nuläget är tre poäng före Örebro i tabellen som är fortsatt under strecket för negativt kval.

I nästa match möter Örebro HK Frölunda HC i Behrn Arena torsdag 6 december.

Första perioden minut nio två minuters utvisning som drabbade Timrå, Örebro kunde utnyttja överläget och Aaron Palushaj gjorde 1-0 efter 7 sekunder av powerplayet. Minut elva kom Örebros första tvåminutare, Kristian Näkyvä fick sätta sig för Crosschecking, ÖHK klarade av boxplayet. I 13 minuten kom Örebros andra utvisning, två minuter för Aaron Palushaj plus två minuter för protest, ingen utdelning för Timrå.

Första perioden slutade 1-0 till Örebro
Skottstatistik första perioden Timrå IK 8 – Örebro HK 11

Andra perioden tredje minuten utvisning två minuter Örebro, Kristian Näkyvä för puckout, Timrå kunde ta chansen och kvittera till 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Timrå
Skottstatistik andra perioden Timrå IK 9 – Örebro HK 10

Tredje perioden minut 16 utvisning två minuter Timrå, Örebros powerplay gav ingenting.

Tredje perioden slutade 0-0
Skottstatistik tredje perioden Timrå IK 2 – Örebro HK 10

Förlängningen hade bara två sekunder när Timrå kunde avgöra och få med sig extrapoängen

Förlängningen slutade 1-0 till Timrå