Örebro Hockey tar nästa steg i juniorsatsningen.

By on 18 februari, 2013

Örebro Hockey har idag förlängt med Jens Gustafsson. Jens har skrivit på ett nytt avtal på tre år, där han kommer ingå i vår fortsatta juniorsatsning. Detta är en viktig pusselbit i uppbyggnaden av vår prioriterade juniorsatsning, säger klubb- och sportchef Pontus Gustafsson.

– I och med denna rekrytering står vi oss mycket starka på ledarsidan, vilket är en viktig pusselbit i vår ambition att bli en elitförening både vad det gäller representations- och juniorlag. Jag är mycket glad att vi har lyckats knyta två så starka namn till vår juniorsatsning, fortsätter Pontus.

Martin Filander kommer fortsätta att leda satsningen, tillsammans med Jens. Man kommer dela arbetsuppgifterna mellan varandra. Martin kommer fortsätta att vara ansvarig för J20-laget medan Jens kommer att, från och med nästa säsong, leda vårt J18-lag.

Förutom att vara ansvarig för de olika lagen kommer båda att dela uppgifter så som frågor kring hockeygym, rekrytering, föräldrakontakt och scouting.

– Det känns bra och framförallt kul. Jag har ju jobbat mycket med detta tidigare och har mycket erfarenhet från det så jag hoppas kunna bidra med de erfarenheterna, säger Jens Gustafsson.

Jens har tidigare haft hand om bland annat Mölndals J20-lag i J20 Elit och Frölundas J20-lag i SuperElit. Där har han plockat fram spelare till många olika nivåer, allt från HockeyAllsvenskan till NHL.

– Jag har jobbat mycket med spelarutveckling på juniornivå tidigare. Så vi ska implementera de bästa bitarna av det hit till Örebro. På sikt vill vi i så stor utsträckning som möjligt ge våra juniorer chansen i vårt A-lag.

Jag tror att det är en väldigt stor nyckel idag i hockey. Tittar man på de framgångsrika lagen idag i svensk hockey så ser man Skellefteå som tar fram oerhört många egna spelare. Brynäs vann SM-Guld förra året med många egna produkter. I HockeyAllsvenskan har vi Djurgården som har satsat mycket på egna killar. Även Leksand har satsat och det ser man nu att det har börjat bära frukt.

Redan förra året tog klubben stora steg när man tog in Martin på heltid. Det känns riktigt kul att få hoppa på det här tillsammans med Martin, fortsätter Jens.

Målsättningen för de olika lagen är först och främst att få upp J20 till SuperElit.

– Det är stor skillnad på juniorhockey och ett representationslag när det gäller målsättningar. I A-laget gå man på resultat medan med en juniorverksamheten gäller det att utveckla spelare. Att få fram Örebroare till vårt representationslag är den stora målsättningen.

Jag tror att jag kommer glädjas mer om vi får upp egna produkter till A-laget än om vi vinner ett SM-Guld. Men det där gå lite hand i hand. Utvecklar du spelare får du bra spelare och har du ett bra lag så vinner du matcher. Det ena ger det andra.

Varför är det viktigt att gå upp i SuperElit?

– Vi tror att J20 utvecklas bäst där man har störst konkurrens, därför bör vi vara i högsta serien. Det är också ett sätt att få behålla våra bästa spelare om vi spelar i den högsta serien, säger Martin Filander.

Blir det någon skillnad för dig nu Martin?

– Ja det blir det, men till det positiva. Vi kommer ha en klar fördelning på arbetsuppgifterna vilket gör att jag tror att man kan göra lite mindre och lite bättre. Uppstartssträckan för satsningen har egentligen vart hela den här säsongen. Med den här fördelningen tror jag att vi kan spetsa till det vi gör. Jag tror bara det bli positivt, avslutar Martin.

Källa

 

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login