Örebro Hockey tog full pott mot Luleå Hockey

By on 17 september, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Äntligen hemmapremiär för Örebro Hockey i Behrn Arena, det gör de efter en riktigt grym bortavinst i premiären mot Färjestad BK i Karlstad.

Hockeyfeber och bra drag som vanligt i ”borgen” Behrn Arena, där tar ÖHK emot Luleå Hockey. Bra boost i hemmalaget, men Luleå är ett starkt lag.

Bra tryck på läktarna i ett fullsatt Behrn Arena, ett tryck som även ÖHK visade upp mot gästerna Luleå. Redan i den andra perioden drog gästerna på sig en utvisning, överläge för Örebro men det gav ingen utdelning. Hemmalaget låg på duktigt och hade efter sex spelade minuter skapat bra chanser, 5-0 överläge med skott på mål speglade matchbilden bra.

Med halva första perioden genomförd och 7-1 överläge i skott kunde Luleå enbart komma fram i sporadiska kontringar, men det var hemmalaget som snurrade som bålgetingar och var vassast.

Efter powerbreaket kom Luleå in mer i matchen och började ta för sig, skapade en hel del och Örebro backade av en aning. Inledningsperioden slutade oavgjort, en period som Örebro inledde bäst och var över Luleå i första halvan, därefter kom gästerna tillbaka och jobbade sig in i matchen. Man kan lugnt säga att det var en riktigt snäll första period med stänk av träningsmatch, inga heta känslor här inte.

Luleå kom ut bäst i andra perioden och när Örebro fick en utvisning i den andra minuten så passade Robin Kovacs på att sikta in sig och satte 1-0 till Luleå i powerplay. Örebro åt sig nu sakta in i perioden och i den 13 minuten kom kvitteringen när Salminen frispelar Mathias Bromé som drog målvakten och snyggt kunde sätta 1-1. Perioden fortsatte att böljade fram och åter men med en viss fördel för Örebro. Perioden slutade 1-1 i en match som fortfarande inte riktigt hade taggat till än.

Örebro fick börja den tredje perioden med nästan fyra minuters powerplay men Luleå lyckades bra med sitt försvar och Örebro gick mållösa ur det. Nu började matchen att tagga till lite och det blev mer känslor på isen, i den sjunde minuten passade Weinstock fram Glenn Gustafsson som satte ledningsmålet 2-1 till Örebro. Mot slutet av perioden pressade Luleå på och i den 19 minuten tog de även ut målvakten för att få till en kvittering. I slutminuten fick Örebro Glenn Gustafsson utvisad men kunde ändå hålla emot och vann matchen med 2-1 .

Örebro gjorde en bra insats när de smular ner Luleå sakta men säkert och en klart rättvis vinst, skott statistiken 32-23 säger ju ändå en del och skjuter man inte så blir det inga mål. Örebro skulle dock behöva få upp effektiviteten och bli bättre på att ta vara på sina chanser för att det skulle kännas ytterligare bättre den här säsongen.

Ligger i alla fall Örebro på en tredje plats i SHL så det här får ses som en bra start på säsongen med full pott efter två matcher mot bra motstånd.

Första perioden andra minuten utvisning Luleå, Jack Connoly två minuter Hooking. Örebro power play, ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Örebro HK 11 – Luleå Hockey 6

Andra perioden andra minuten utvisning Örebro, Aaron Irving två minuter tripping. Luleå powerplay, mål Luleå, Robin Kovacs 1-0. 13 minuten mål Örebro, Mathias Bromé kvitterar 1-1. 16 minuten utvisning Luleå, Jonas Berglund två minuter interference. Örebro powerplay, ingen utdelning. 20 minuten utvisning Luleå, Niklas Olausson 2+2 minuter hög klubba. Örebro powerplay, ingen utdelning.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden Örebro HK 9 – Luleå Hockey 10

Tredje perioden Örebro powerplay, ingen utdelning. Sjunde minuten mål Örebro, Glenn Gustafsson  2-1. 19 minuten målvakt ut Luleå. 19 minuten utvisning Örebro, Glenn Gustafsson två minuter slashing. Luleå powerplay, ingen utdelning.

Tredje perioden slutade 2-1 till Örebro
Skottstatistik första perioden Örebro HK 12 – Luleå Hockey 7

Matchen slutade Örebro HK 2 – Luleå Hockey 1
Skottstatistik Örebro HK 32 – Luleå Hockey 23

Nästa match spelar Örebro Hockey på torsdag 19 September klockan 19:00 borta mot Djurgården.