Örebro Hockey tog tre poäng på bortaplan

By on 12 december, 2020

Under lördagen åkte Örebro HK till Jönköping för att ta sig an HV71 i den 21 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro som förlorade senast borta mot Djurgården och hade haft det svårt på bortaplan. HV71 förlorade senast borta mot Frölunda men vann senaste hemmamatchen mot Djurgården med 5-1, så det såg ut att vara en viss fördel för hemmalaget.

Det var Örebro som började första perioden bäst och styrde spelet även om HV71 hade en del chanser. Örebro fortsatte att pressa på och i den 15 minuten kunde de ta ledningen genom Ludvig Rensfeldt. Efter målet satsade HV71 framåt men de lyckades inte kvittera. Perioden slutade 1-0 till Örebro.

Det var åter Örebro som kom ut starkast i den andra perioden och i den andra minuten kunde man utöka ledningen genom Emil Larsson. Men HV71 jobbade sig tillbaks in i matchen och tog faktiskt över spelet men det var ändå Örebro som i den nionde minuten ytterligare utökade ledningen till 3-0 genom Emil Larsson. HV71 fortsatte att pressa på och i den 16 minuten bar det frukt och man kunde reducera genom Filip Sandberg göra 1-3. Hemmalaget fortsatte att jobba på men det blev inga fler mål i den andra perioden. Perioden slutade 2-1 till Örebro.

HV71 kom ut i den tredje perioden med samma energi som man hade i den andra perioden och under ett powerplay lyckades hemmalaget åter reducera till 2-3 genom Lias Andersson. Efter målet så tog Örebro över spelet och i den 14 minuten kunde Glenn Gustafsson genom en stark soloprestation slå spiken i kistan för HV71 och göra 4-2 för Örebro. Nu satsade HV71 allt framåt men de lyckades inte få till någon reducering så Örebro vann matchen med 4-2 och därigenom bröt man sin sex matcher långa förlustsvit på bortaplan.

Jag tycker att Örebro var bättre än vad siffrorna anger och stundtals kunde de spela precis som de ville, så även om laget spelade bra så var effektiviteten fortfarande inte på topp. Det såg dock bättre ut än på länge och det skall bli spännande att se hur det går i morgondagens match mot Färjestad.

Nästa match spelar Örebro HK imorgon den 13 December hemma i Behrn Arena mot Färjestads BK.

Matchen slutade HV71 2-4 Örebro HK